
نسخهٔ صوتی: «چرا ایمان در حال زوال است؟»
یک قرن است جامعهشناسان این سؤال را از خود میپرسند آیا دین در عرصۀ زندگی عمومی دوام خواهد آورد؟ بر خلافِ نسل گذشته، متفکران معاصر غالباً از احیای دوبارۀ دین در جامعه سخن گفتهاند. اولویه روآ، اسلامشناس مشهور فرانسوی و نویسندهٔ کتاب «جهل مقدس»، چندان با این نظر موافق نیست. او معتقد است بنیادگرایی، ...
یک قرن است جامعهشناسان از خود میپرسند آیا دین در عرصۀ زندگی عمومی دوام خواهد آورد؟ بر خلافِ نسل گذشته، متفکران معاصر غالباً از احیای دوبارۀ دین در جامعه سخن گفتهاند. اولویه روآ، اسلامشناس مشهور فرانسوی، چندان موافق نیست. او معتقد است بنیادگرایی، با ادیان سنتی تفاوتهای فراوانی دارد.
کارن آرمسترانگ میگوید جنگ و خشونت همواره ویژگی سیاست بوده، اما ما را به این نتیجه رسانده که جداکردن دین از دولت پیششرط صلح است. شاید زمان آن باشد که بپرسیم چگونه در غرب دیدگاهمان را دربارۀ دین بهعنوان امری صرفاً شخصی توسعه دادیم که از تمام فعالیتهای انسانی بهویژه از سیاست جدا است.
یک فمینیست تصمیم به زایمان طبیعی میگیرد و دربارۀ مفاهیم حیطۀ خصوصی و عمومی هانا آرنت به درکی متفاوت با آموزههای نسل دوم فمینیسم میرسد.
تفاوتهای فلسفی نگاه جمهوریخواهان و دموکراتها به انسان
مکرر میشنویم که دو حزب سیاسی آمریکا تفاوتهای فلسفی بنیادینی با یکدیگر دارند. اما این دقیقاً به چه معناست؟ دستکم بخشی از این اختلافات به برداشت متفاوت آنها از فرد باز میگردد. اینکه آیا انسان موجودی ذاتا اجتماعی است یا خیر؟
با انتشار کتاب «آیشمن پیش از اورشلیم: زندگی بررسی نشدهٔ عامل یک قتل عام» نوشتهٔ بتینا استینگس بحثها دربارهٔ یکی از منفورترین چهرههای آلمان نازی دوباره بالا گرفت. بیشتر این واکنشها به چگونگی بازتاب یافتههای جدید استینگس دربارهٔ آیشمن در کتاب «آیشمن در اورشلیم» نوشتهٔ هانا آرنت باز میگردد. شیلا ...
شانتال موف معتقد است باید بپذریم جهان، چند قطبی است و برای صلح و ثبات، پذیرش تنوع گونههای سامان سیاسی سودمندتر از هواداری یک الگوی فراگیر جهانی خواهد بود.
ارنستو لاکلائو استاد نظریههای سیاسی دانشگاه اسکس، مفاهیم «خصومت» و «ناهمگنی» را در بطن پست مارکسیسم بررسی میکند. نقطۀ آغاز بحث ابهامی است که در برداشت مارکسیستی از تاریخ وجود دارد.