
نظریهای برای همهچیز وجود ندارد
سایمون کریچلی به بهانۀ یادکردن از معلم گمنامش، فرانک سیوفی، ایدۀ اصلی وی و مهمترین درسی را که از او فراگرفته است شرح میدهد؛ هیچ «نظریهای برای همهچیز وجود ندارد»، چرا که شکافی پرناشدنی میان طبیعت و جامعه وجود دارد و علمزدگی، باور به امکان یا ضرورت پرکردن این شکاف است.
نیکولو ماکیاوللی که امروزه پدرخوانده واقعگراییِ سیاسی و نمونهای از حیله و مکر در سیاست شناخته میشود، جنبهای طناز نیز در شخصیت خود دارد و چند کمدی نوشته است. کریستوفر سِلِنزا با نگاه به مشهورترین کمدی ماکیاوللی، موندراگولا، نشان میدهد که از مطالعۀ این متن برای شناخت انسان و جهان امروز چه بهدست ...
آیا منازعات اخلاقی راهحل نهایی دارند؟
منازعات اخلاقی، حلنشدنی به نظر میرسند. مثلاً با وجود پذیرش عمومی این حکم که «قتل ناموسی نادرست است» اما این عمل حامیان خاص خود را دارد. در حالیکه فقط یکی از دو سوی منازعه باید برحق باشد چرا در متقاعدساختن کسانی که موضع دیگری دارند، ناتوانیم؟ الکس رُزنبرگ، استاد دانشگاه دوک از دلایل حلناپذیری مسائل ...
چرا اغلب یافتههای تحقیقاتیِ منتشرشده نادرستاند؟
برایان نوزک وقتی سر کلاس روش تحقیق دانشگاه، فهمید چه درصد بالایی از مقالات علمی، از انواع و اقسام پیشداوریها و سوگیریها رنج میبرند، تصمیم گرفت پروژهای را آغاز کند که به دانشمندان کمک کند تا تحقیقاتی شفاف و مستدل ارائه کنند. شرحِ ایدهها و اقداماتِ او را در این نوشتار میخوانید.
زندگی در عصر حاکمیت الگوریتمها
امروزه شاهد افزایش نقش الگوریتمها در زندگی روزمره هستیم طوری که حتی روابط اجتماعی نیز از سوی الگوریتمها تعیین میشود. در حالیکه مفهوم «فرد مستقل و مختار» ایدۀ اصلی عصر روشنگری به شمار میرفت با جایگزینی الگوریتمی «مسالۀ خود» به چالش کشیده شده است.
رومانو گواردینی و از هم گسیختگی فرهنگ غرب
گواردینی فیلسوف آلمانی، در «پایان جهان مدرن» مدرنیته را به مثابۀ ایده و نه عصر بررسی میکند. او معتقد است تاثیرات سیاسی و معنوی مدرنیته ناشی از تبدیل امپراطوری مقدس مسیحی به حکومت سکولار است. به عقیدۀ وی سکولاریزم زمانی به نیرویی پیشرو تبدیل شد که روشنگری دورهبندی تاریخ را با نوعی خودپرستی سامان ...
ده بخش کلیدی از نامه پاپ دربارهٔ محیط زیست
پاپ فرانسیس اخیراً در نامهای سرگشاده دربارۀ محیط زیست، مومنان را به «گفتگوی اکولوژیک» فراخوانده است. او در این نامه دربارۀ نابودی پرندگان و مسالۀ زبالههای صنعتی بیم داده و خواستار بهرهوری در مصرف انرژی و حفاظت از انرژیهای تجدیدپذیر شده است. این نوشتار ترجمۀ برخی از بخشهای کلیدی این نامه است.
با اینکه نامۀ اخیر پاپ فرانسیس دربارۀ بحران محیط زیست و معضلات جهانی توجهی عمومی را برانگیخته است، اما افراد معدودی از نزدیکیِ رویکرد وی با رومانو گواردینی، فیلسوف کمتر شناخته شده آلمانی، آگاهی دارند. متیو اشمیتز در نوشتاری برای واشنگتنپست تأثیر این شخصیت غریب را بر شورانگیزترین سند پاپی در سالهای ...
ازدواج میان همجنسان یا شجاعت ایستادن رویاروی تاریخ
دادگاه عالی ایالات متحده ازدواج همجنسها را در سراسر این کشور قانونی کرد. طرفداری از ازدواج همجنسها مد زمانۀ ماست. هرکس مخالف این ماجرا باشد، متعصب است و مطرود. نویسنده این یادداشت چند روز قبل از تصویب این قانون، از فایدۀ مخالفت با آن حرف میزند. از شجاعتِ اخلاقی برای حرکت خلاف جریان آب.
دانشجویان، اینترنت را رها کنید
ادعای مارک باوئرلین، استاد دانشگاه ایموری، مبنی بر ورشکستگی اخلاقی اساتید دانشگاه با واکنش تند همکارانش مواجه شد. باوئرلین در مصاحبه با اریک کافمن به این واکنشها پاسخ میدهد و با نگاهی انتقادی ساختار دانشگاهی را بررسی میکند.
اسپینوزا از فیلسوفانی است که پس از مرگ بارها زاده شده و به ویژه در دهههای اخیر مکرر در قالبهایی تازه ظهوری دوباره یافته است. ورگافت برای مروری بر تفاسیر معاصر دربارۀ اسپینوزا سه کتاب جدید را برگزیده است که در هر یک از آنها با چهرهای متفاوت از اسپینوزا رویارو هستیم و پاسخهای متفاوتی را در خصوص سیاست ...
پیامدهای اقتصادی و اجتماعی بیکاری تکنولوژیک
جایگزینی نیروی کار انسان با ماشین یا به اصطلاح بیکاری تکنولوژیک، هرچند سبب نگرانی برخی اقتصاددانان شده است اما تجربۀ تاریخی نشان میدهد چندی پس از رکود، اقتصاد مسیر معکوس را در پیش میگیرد و با تولید شغل، تمامی نگرانیها در خصوص تأثیر ماشین ناپدید میشوند.
آمریکا، نمونۀ آرمانی جامعۀ سرمایهداری و همزمان نمونهای از مشارکت تمامعیار در نظام بردهداری است. ارتباط میان بردهداری و سرمایهداری یکی از کلیدهای فهم ریشههای جهان مدرن است.
فرهنگ الگوریتمی یا کلیسای جامع محاسبه
فرهنگ الگوریتمی، نه پدیدهای صرفاً مادی که پدیدهای مرتبط با پرستش است که به بشر کامپیوتری امروز کمک میکند تا در ذهن خویش خدایان را با امری دیگر جایگزین سازد.
پل کروگمن، نوبلیست اقتصاد، پرداخت دستمزد پایین را نه ضرورتی گریزناپذیر بلکه انتخابی سیاستی میداند. این مساله در اقدام اخیر والمارت در افزایش دستمزد کارگرانش مشهود است.