ما انسانها به راحتی نمیتوانیم باورمان به عقایدی که میدانیم بیپایه و غلط هستند را کنار بگذاریم. مسئله فراتر از لج و لجبازی است. در واقع، سیستم شناختی و روانی ما اجازه یا توانایی این کار را به ما نمیدهد. بنابراین باید با روشهایی سنجیده به مبارزه با چنین عقایدی برخاست.
آنچه در این نوبت گوش میکنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است از جِین رایزن و دیوید ناسبوم که پیش از این با عنوانِ «چیزهایی که میدانیم غلط است، اما کنار نمیگذاریم»، منتشر شده است. نوشتار این نسخه صوتی را در اینجا بخوانید.
روانشناسانی که مسئلۀ «تصمیمگیری» و نواقص آن را مطالعه میکنند، اغلب بر این ایده اتکا میکنند که دو حالت برای پردازش اطلاعات وجود دارد؛ این ایده را روانشناس مشهور «دنیل کانمن» در کتاب خود با عنوان اندیشیدن، سریع و آهسته مطرح کرد. یکی از این دو حالت «سیستم سریع» است که شهودی است و بهسرعت به برداشت و قضاوت ختم میشود و دیگری «سیستم آهسته» است که سنجیده و دقیق عمل میکند و هنگامی که خطایی در سیستم سریع تشخیص میدهد، نتیجۀ آن را باطل اعلام میکند.
فایل صوتی نوشتار «چیزهایی که میدانیم غلط است، اما کنار نمیگذاریم» را گوش کنید.
اگر به جای مربی بیس بال تکرار عمل معتادادان را مثال میزد بهتر بود یک معتاد بعد از ترک به بهانه های مختلف دوباره به مواد الوده میشود یکی از دلایل تکرار اشتباه اضطراب است انسانها به دلیل اضطرابی که دارند سعی میکنند از یک الگوی رفتاری خاص که تحت تاثیر گذشته هست ( عادت ) تابعییت کنند برای اینکه اینده مبهم را برای خود قابل پیش بینی کنند هر چقدر میزان اضطراب بیشتر باشد دلیل گرایش انسان به عادتها بیشتر است جالب اینجاست که تعصبات مذهبی ریشه در اضطراب فرد دارد
راستافراطی: جستوجویی تباه در جهانی ویرانشده
فرقهها از تنهایی بیرونمان میآورند و تنهاترمان میکنند
تاریخ مطالعات فقر و نابرابری در قرن گذشته با تلاشهای این اقتصاددان بریتانیایی درهمآمیخته است
کالاهایی که در فروشگاه چیده میشود ممکن است محصول کار کودکان یا بیگاری کارگران باشد