از استیون هاوکینگ نقل شده که «فلسفه مرده است». شاید راست میگفت، واقعاً فلسفۀ قرن بیستم جایی در جامعه نداشت؛ حرفهای فیلسوفان، برای مردم، مجموعاً مشتی اصطلاحات نفهمیدنی بود. اما امروزه چه؟ لای کتابهای خودیاری را باز کنید تا نقلقولهای هایدگر و سارتر خودنمایی کنند. افراد سرشناس مردم را به خواندن کتابهای فلسفی ترغیب میکنند. جک دورسی، بنیانگذار توییتر، خود را رواقی میداند و جابز هم حاضر بود همۀ فناوریهایش را در ازای فرصت ملاقات با سقراط ببخشد. اما اینهمه عامهپسندی برای فلسفه چه معنایی دارد؟
آنچه در این نوبت گوش میکنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است که پیش از این با عنوانِ «استیو جابز هم میخواست روزش را با سقراط بگذراند» منتشر شده است. نوشتار این نسخۀ صوتی را اینجا بخوانید.
جان سلارز میگوید: «رواقیها معتقدند که مهمترین چیز برای خوب زندگیکردن چیزی است که در درون ماست و نه بیرون از ما. کاری که باید بکنیم ساختن شخصیت و ذهنیتی درست برای خودمان است». «زندگی خوب چندان ربطی ندارد به خرت و پرتهایی که در تملک داریم یا چیزهایی که در جهان بیرونی بر ما میگذرد. به یک تعبیر، اصلیترین توصیۀ رواقی این است: درست فکر کن».
فایل صوتی نوشتار «استیو جابز هم میخواست روزش را با سقراط بگذراند» را گوش کنید.
تدریس کامو در میانۀ ترس از «کار بیهوده و مأیوسکننده»
آیا کرونا رابطۀ ما با حیوانات را تغییر خواهد داد؟
اسکرینشاتها هم مایۀ شگفتی و هم مایۀ وحشت ما میشوند