گسترش اینترنت و شبکههای اجتماعی خیلیها را به این فکر انداخت که تکنولوژی میتواند جهانی یکپارچه را بنا کند و ما را در جهانی دوستانهتر به هم نزدیک خواهد کرد. البته پیش از ما و در دوران اختراع رادیو یا تلفن نیز بودند کسانی که چنین برداشتی داشتهاند. بااینحال نگاهی به واقعیت زندگی روزمرۀ نشان میدهد ضربالمثل سادۀ «دوری و دوستی» توصیف بهتری برای روزگار ماست. چرا که هرچه بیشتر کسی را بشناسیم، تمایلمان به تحقیر او بیشتر میشود.
آنچه در این نوبت گوش میکنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است از نیکلاس کار که پیش از این با عنوانِ «در اینترنت هرچه به همدیگر نزدیکتر میشویم، بیشتر از هم متنفر میشویم» منتشر شده است. نوشتار این نسخۀ صوتی را در اینجا بخوانید.
اگر فرضیۀ ما مبنی بر اینکه ارتباطاتْ مردم را به یکدیگر نزدیک میکند حقیقت داشت، امروز باید شاهد غلبۀ صلح و عشق و درک متقابل در کل سیاره میبودیم. به لطف اینترنت و شبکۀ تلفن همراه اکنون انسانها بیشتر از همیشه با هم در ارتباط هستند. از ۷ میلیارد جمعیت جهان، ۶ میلیارد نفر تلفن همراه دارند، یعنی یک میلیارد و پانصد میلیون نفر بیشتر از کسانی که، براساس گزارشهای سازمان ملل، به دستشوییِ قابلاستفاده دسترسی دارند. نزدیک به ۲ میلیارد نفر در فیسبوک عضو هستند، بیش از یک میلیارد نفر از یوتیوب ویدئو دانلود کرده یا در آن ویدئو به اشتراک میگذارند، و چندین میلیارد دیگر از طریق اپلیکیشنهایی نظیر واتساپ و ویچت با یکدیگر صحبت میکنند. هر انسانی با یک گوشی هوشمند در دست به قطبی رسانهای بدل شده است که بیوقفه اطلاعات را دریافت و ارسال میکند.
فایل صوتی نوشتار «در اینترنت هرچه به همدیگر نزدیکتر میشویم، بیشتر از هم متنفر میشویم» را گوش کنید.
تدریس کامو در میانۀ ترس از «کار بیهوده و مأیوسکننده»
آیا کرونا رابطۀ ما با حیوانات را تغییر خواهد داد؟
اسکرینشاتها هم مایۀ شگفتی و هم مایۀ وحشت ما میشوند