برخی معتقدند یکی از عوامل ظهور داعش، تغییرات آبوهوایی و خشکسالی گستردۀ سوریه است. عدهای دیگر اما میگویند که تغییرات آبوهوایی ممکن است در خیلی جاهای دیگر رخ دهد ولی هرگز به جنگ منتهی نمیشود؛ بنابراین نسبت دادن جنگ به تغییرات آبوهوایی غلط است. خوان کول استاد دانشگاه میشیگان و کارشناس مسائل خاورمیانه بررسی میکند.
آنچه در این نوبت گوش میکنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است از مارتین اومالی و خُوان کول که پیش از این با عنوانِ «رابطۀ ظهور داعش با تغییرات آبوهوایی خاورمیانه»، منتشر شده است.
مارتین اومالی، این مدعا را مطرح کرده که ظهور داعش تا حد زیادی تحتتأثیر تغییرات آبوهوایی سوریه بوده است. این ادعا مناقشات بسیاری به راه انداخته است. به عقیدۀ اومالی، تغییرات آبوهوایی سبب شدند که کشاورزان از سرزمینهای خود به زاغههای اطراف شهرها هجوم بیاورند و فقر شدیدی را تجربه کنند. بیشترین مخالفت با این مدعا را دست راستیها داشتهاند. آنها معتقدند که تغییرات آب و هوایی هیچ نقشی در بیثباتی فعلی سوریه ندارد و مارتین اومالی را بهخاطر این اظهارات تمسخر میکنند. چهکسی در این نزاعْ برحق است؟ آیا ادعای اومالی مبنیبر وجود ارتباط میان تغییرات آبوهوایی و ظهور داعش یکسره بیاساس یا دیوانهوار است؟
فایل صوتی نوشتار «رابطۀ ظهور داعش با تغییرات آبوهوایی خاورمیانه» را گوش کنید.
راستافراطی: جستوجویی تباه در جهانی ویرانشده
فرقهها از تنهایی بیرونمان میآورند و تنهاترمان میکنند
تاریخ مطالعات فقر و نابرابری در قرن گذشته با تلاشهای این اقتصاددان بریتانیایی درهمآمیخته است
کالاهایی که در فروشگاه چیده میشود ممکن است محصول کار کودکان یا بیگاری کارگران باشد