سرمایهْ سالانه حدود دوتریلیون دلار از «کشورهای درحالتوسعه» استخراج میکند، آنهم از طریق مواردی همچون گردشهای مالی غیرقانونی، انحرافهای مالیاتی، پرداخت وامها و سیاستهای تجاریای که بهسمت طبقۀ جهانی سرمایهدار سوگیری مثبت دارد. سود سرمایه برابر است با ازدستدادن این عایدیها و منابع برای کشورهای درحالتوسعه و مردم آنها.
آنچه در این نوبت گوش میکنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است از متیو اسنو که پیش از این با عنوانِ «علیهِ خیریه»، منتشر شده است. نوشتار این نسخه صوتی را در اینجا بخوانید.
تصور کنید به کودکی برخوردهاید که در حال غرقشدن در مردابی کوچک است و شما تنها کسی هستید که برای کمککردن، آن دور و بر وجود دارد. بهراحتی میتوانید به مرداب بزنید و او را نجات دهید، اگرچه اینکار لباسها و کفشهای شما را از بین میبرد. اما اگر هم چنین نکنید، کودک جان خود را از دست خواهد داد. نیاز چندانی به فکر ندارد: باید کودک را نجات دهید. اگر برای کمککردن، افراد دیگری هم در آن اطراف حضور داشتند، پاسخ شما تغییری میکرد؟ خیر. تفاوتی میکرد اگر کودک بیچاره مستقیماً بر سر راه شما نبود؟ خیر. حال سؤال این است: اگر کودکْ در حال غرقشدن نباشد اما بهعلت نبود غذا یا آب یا مراقبتهای پزشکی در معرض خطر مرگ باشد و تنها کاری که شما برای کمک به او باید انجام دهید، اهدای مبلغی پول به خیریه باشد، آیا در این صورت شما تعهد کمتری به مداخله دارید؟ پیتر سینگر اینطور فکر نمیکند.
فایل صوتی نوشتار «علیهِ خیریه» را گوش کنید.
رفقاى عزيز و گرامى، فايل صوتى نوشتار ًعليه خيريهً را گوش داده و بسيار آموختم. متن، جالب و پر محتوا. بنده حقير نظرى مشخص عليه ًسرمايهً اين عامل اصلى فقر و سيه روزى، و إيجاد نظام آينده اى كه شهروندان بتوانند در صلح و آسايش بسر بزند-و در عين حال راه عروج مجدد ًسرمايهً مسدود گردد، در دست دارم . ولى بخاطر حجم زياد مطلب و ضعف فنى جهت ارسال، نياز به آدرس ميل شما عزيزان دارم. اگر امكان هست لطفان ارسال داريد. قبلان متشكرم! تندرست و پيروز باشيد!
راستافراطی: جستوجویی تباه در جهانی ویرانشده
فرقهها از تنهایی بیرونمان میآورند و تنهاترمان میکنند
تاریخ مطالعات فقر و نابرابری در قرن گذشته با تلاشهای این اقتصاددان بریتانیایی درهمآمیخته است
کالاهایی که در فروشگاه چیده میشود ممکن است محصول کار کودکان یا بیگاری کارگران باشد