در فوریۀ ۲۰۰۹، پلیس نیجریه قوانین سختی برای موتورسیکلتها به اجرا گذاشت. بسیاری از موتورسواران از قانون جدید راضی نبودند. اما در قسمتی از نیجریه، موشوگربهبازی میان پلیس و موتورسواران تبعات جدیتری بههمراه داشت. اجرای قوانین سختگیرانه درگیریهای خشونتباری میان پلیس و اسلامگرایان تندرویی به وجود آورد که تا آن زمان در جهان ناشناخته بودند. اما چطور بقایای فرقهای اسلامگرا به ارتشی بیرحم تبدیل شد که اکنون دولت نیجریه از پس آن برنمیآید؟
آنچه در این نوبت گوش میکنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است از اندرو واکر که پیش از این با عنوانِ «قلب کافر را بخور؛ داستان تولد بوکوحرام»، منتشر شده است. نوشتار این نسخه صوتی را در اینجا بخوانید.
چند سالی است که نام «بوکوحرام» را در رسانهها بیشتر میشنویم. بوکوحرام یعنی «تحصیلات غربی حرام است». نسل اول این گروهک «ضدنخبه» را دانشجویان و نیز عدهای از نخبگان سیاسیاقتصادی نیجریه تشکیل دادند. درگیریهای خشونتبار این گروهک سلفی با دولت نیجریه، تاکنون هزاران نفر را به کام مرگ فرستاده و حداقل یکونیم میلیون نفر را آواره کرده است. اندرو واکر نویسندۀ کتاب قلب کافر را بخور بعد از ده سال قلمزدن دربارۀ نیجریه، در نوشتار حاضر داستان تولد بوکوحرام را روایت میکند
فایل صوتی نوشتار «قلب کافر را بخور؛ داستان تولد بوکوحرام» را گوش کنید.
راستافراطی: جستوجویی تباه در جهانی ویرانشده
فرقهها از تنهایی بیرونمان میآورند و تنهاترمان میکنند
تاریخ مطالعات فقر و نابرابری در قرن گذشته با تلاشهای این اقتصاددان بریتانیایی درهمآمیخته است
کالاهایی که در فروشگاه چیده میشود ممکن است محصول کار کودکان یا بیگاری کارگران باشد