بعضیها علیرغم هوش سرشار در آزمون جی.آر.ای نتایج خوبی کسب نمیکنند. اما پذیرش در اکثر برنامههای تحصیلات تکمیلی آمریکا بدون داشتن نمرۀ قابلقبول در این آزمون ممکن نیست. کارشناسان آموزشی معتقدند این آزمون بر سرِ راه دانشآموزانِ باهوش که بسیاری از آنها برآمده از اقلیتهای محروم جامعه هستند، موانع بسیاری ایجاد میکند. بنابراین اگر نمرۀ خوبی به دست نیاوردید، بهتر است که به فکر برنامۀ دیگری برای زندگیتان باشید.
آنچه در این نوبت گوش میکنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است از ویکتوریا کلایتون که پیش از این با عنوانِ «معضلی به نام آزمون جی.آر.ای»، منتشر شده است. نوشتار این نسخه صوتی را در اینجا بخوانید.
در سال ۲۰۱۴ در امریکا دومیلیون و صدوپنجاههزاروپانصد نفر متقاضی اخذ پذیرش در برنامههای تحصیلات تکمیلی بودند. از این تعداد فقط ۲۲درصد موفق به ورود به دورۀ دکتری شدند و فقط ۴۸درصد در برنامههای کارشناسی ارشد پذیرفته شدند. احتمالا عامل رد بسیاری از این دانشجویان نمرۀ نامطلوبشان در آزمونهای استاندارد اخذ پذیرش بوده است. بهعقیدۀ رابرت جی. استرنبرگ، روانشناسِ شناختی، آزمون جی.آر.ای مثل دادنِ تستِ سرطانی است که در سالهای دهۀ چهل میلادی اختراع شده است؛ اکثر ما به نتایجِ چنین تستی اطمینان نمیکنیم. اما چرا نتایج آزمونهای پذیرش برایمان تا به این حد حیاتی است؟
فایل صوتی نوشتار «معضلی به نام آزمون جی.آر.ای» را گوش کنید.
راستافراطی: جستوجویی تباه در جهانی ویرانشده
فرقهها از تنهایی بیرونمان میآورند و تنهاترمان میکنند
تاریخ مطالعات فقر و نابرابری در قرن گذشته با تلاشهای این اقتصاددان بریتانیایی درهمآمیخته است
کالاهایی که در فروشگاه چیده میشود ممکن است محصول کار کودکان یا بیگاری کارگران باشد