همیشه بر سر موضوعات مختلف بین مردم اختلاف نظر هست. اما در هر دوره، باورهایی چنان محکم وجود دارند که هیچکس به آسانی جرئت نمیکند آنها را زیر سؤال ببرد. مثلِ اینکه زمین دور خورشید میگردد. حالا خودتان را بگذارید جای کسی که هزار سال پیش زندگی میکرد و با همان قاطعیت معتقد بود خورشید دور زمین میچرخد. فرق شما با او چیست؟
آنچه در این نوبت گوش میکنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است از چاک کلاسترمن که پیش از این با عنوانِ «من یک واقعگرای سادهلوحم و به نظرم خورشید دور زمین میچرخد»، منتشر شده است. نوشتار این نسخه صوتی را در اینجا بخوانید.
اعتراف به خطاهای فردی مسئلۀ چندان مهمی نیست. ولی ایدههایی مثل جاذبه، که چنان پذیرفته و درونی شدهاند که حتی جرئت نداریم دربارۀ خطاپذیر بودنشان هم سوال کنیم، چطور؟ این ایدهها چنان در ضمیر جمعی حک شدهاند که حتی تصور خطابودنشان هم نشانۀ بیملاحظگی است. گاهی اوقات انگار فقط بچهها چنین ایدههایی را زیر سؤال میبرند. همین ناهمسانی گریزناپذیرترین پارادوکس فکری را ایجاد میکند؛ اگر از افراد باهوش بپرسید: بهنظر شما ایدههای مهمی وجود دارند که عموم مردم پذیرفته باشند، اما نهایتاً غلط از آب دربیایند؟ پاسخ میدهند: «بله، البته» اما چنانچه فهرستی از ایدههای معاصر جلویشان بگذارید، میبینید روی هیچکدام انگشت نمیگذارند.
فایل صوتی نوشتار «من یک واقعگرای سادهلوحم و به نظرم خورشید دور زمین میچرخد» را گوش کنید.
سلام خدمت مترجم محترم بحث مهمی بود معمولا اعتقادات فکری افراد عوض نمیشود هر چند که برای اثبات صحت اعتقادات خود هیچ دلیلی نداشته باشنند معمولا وقتی افراد علیه یک مکتب یا سیستم فکری طغیان میکنند که احساس کنند خود قربانی فساد موجود در این سیستم شده اند غیر از این حالت طرز فکر و اعتقادات افراد عوض نمیشود
راستافراطی: جستوجویی تباه در جهانی ویرانشده
فرقهها از تنهایی بیرونمان میآورند و تنهاترمان میکنند
تاریخ مطالعات فقر و نابرابری در قرن گذشته با تلاشهای این اقتصاددان بریتانیایی درهمآمیخته است
کالاهایی که در فروشگاه چیده میشود ممکن است محصول کار کودکان یا بیگاری کارگران باشد