۲۵سال پیش، جوانان ایسلندی از نظر سوءمصرف مواد مخدر، الکل و استعمال دخانیات ناسالمترین جوانان اروپا بودند. اما این کشور توانسته است طی برنامهای طولانیمدت به شکلی اعجابآور مصرف الکل و مواد را میان جوانان کاهش دهد و استعمال دخانیات را به کمترین حد میان کشورهای اروپایی برساند. کلید این موفقیت تغییر دستهای از نگرشها و مواجهۀ رو در رو با مسئله بوده است: اگر جوانان به هروئین معتاد میشوند، چرا به ورزش و هنر نشوند؟
آنچه در این نوبت گوش میکنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است از اما یانگ که پیش از این با عنوانِ «ایسلند چطور جوانانش را از الکل و مواد مخدر نجات داد؟»، منتشر شده است. نوشتار این نسخۀ صوتی را اینجا بخوانید.
امروزه از جهت زندگی پاک نوجوانان، ایسلند در صدر کشورهای اروپایی است. درصد نوجوانان ۱۵ و ۱۶ سالهای که در یک ماه گذشته مست کردهاند از ۴۲% در سال ۱۹۹۸ به ۵% در سال ۲۰۱۶ کاهش یافته است. درصد کسانی که حداقل یکبار حشیش مصرف کردهاند از ۱۷% به ۷% رسیده است. آنهایی که هر روز سیگار میکشند از ۲۳% به فقط ۳% رسیده است.
فایل صوتی نوشتار «ایسلند چطور جوانانش را از الکل و مواد مخدر نجات داد؟» را گوش کنید.
من مدرس رشته حقوق هستم و از این فایل خیلی استفاده کردم نکته مهم اینه که در موقع به وجود آمدن یک معضل اجتماعی به جای انکار یا برخورد سخت و جرم انگاری ابتدا مشکل پذیرفته میشه و بعدا به کارشناس هاشون میگن که پیشنهاد بدین و سپس دولت با این تحقیقات بودجه میذاره و تبدیل به نوعی برنامه با پشتوانه فرهنگی و اجتماعی میشه به عبارتی به جای اینکه از حقوق و قانون انتظار اخلاقی سازی جامعه رو داشته باشن از پژوهش های علمی و گروههای اجتماعی و ... این انتظار وجود داره
تدریس کامو در میانۀ ترس از «کار بیهوده و مأیوسکننده»
آیا کرونا رابطۀ ما با حیوانات را تغییر خواهد داد؟
اسکرینشاتها هم مایۀ شگفتی و هم مایۀ وحشت ما میشوند