کودکانِ امروزی میتوانند از چهارماهگی منظماً از وسایل دیجیتال استفاده کنند. پدر و مادرها هم طبیعتاً از این بابت نگران و ناراحتاند؛ حق هم دارند، اما تهدید بزرگتر، نه اعتیاد کودکان به گوشیهای هوشمند، بلکه دلمشغولی پدر و مادرها به این وسایل است. بررسیها نشان میدهند هر چه استفادۀ والدین از گوشیها بیشتر میشود، به همان میزان، کودکانِ بیشتری راهیِ اورژانس بیمارستانها میشوند یا آسیبِ روحی و شناختی میبینند.
آنچه در این نوبت گوش میکنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است از اریکا کریستاکیس که پیش از این با عنوانِ «وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی را بگذار کنار» منتشر شده است. نوشتار این نسخۀ صوتی را اینجا بخوانید.
امروز دیگر گوشیهای هوشمند آنقدر در وقوع اتفاقات ناخوشایند (از مرگ در اثر تصادفات رانندگی، تا اختلالات خواب، ازدستدادن حس همدلی، مشکلات در روابط، ندیدن دلقکِ سوار بر تکچرخ) نقش ایفا میکنند که تقریباً آسانتر است چیزهایی را فهرست کنیم که گوشیها به هم نمیریزند تا کارهایی که به هم میریزند. شاید جامعۀ ما دارد به نقطۀ اوج انتقاد از وسایل دیجیتال میرسد. باوجوداین، پژوهشهای جدید نشان میدهد که مشکلی کلیدی هنوز مغفول باقی مانده است. مسئلهای که به رشد کودکان مربوط میشود، اما احتمالاً مشکل آن چیزی نیست که فکر میکنید. بیشتر از کودکان معتاد به وسایل دیجیتال، باید نگران والدین حواسپرت باشیم.
فایل صوتی نوشتار «وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی را بگذار کنار» را گوش کنید.
تدریس کامو در میانۀ ترس از «کار بیهوده و مأیوسکننده»
آیا کرونا رابطۀ ما با حیوانات را تغییر خواهد داد؟
اسکرینشاتها هم مایۀ شگفتی و هم مایۀ وحشت ما میشوند