وقتی رفتهرفته به چهلسالگی نزدیک میشویم، حسی غریب و گمگشتگی خاصی را تجربه میکنیم. دانته اینطور توصیفش میکند: «در میانۀ سفر زندگی، خویش را در جنگلی تاریک مییابم». جرقۀ این دوره با درک این موضوع رخ میدهد که زندگیمان به نیمه رسیده، و مرگ صرفاً چیزی نیست که برای دیگران اتفاق میافتد: مرگ آرامآرام به استقبال ما هم میآید. الیوت ژاک، روانشناس کانادایی، این حس قدیمی را یکبار دیگر کشف کرد و پرسید: «چرا در میانسالی دچار بحران میشویم؟»
آنچه در این نوبت گوش میکنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است از پاملا دراکرمن که پیش از این با عنوانِ «چهلسالگی آخرین سال زندگی ماست؟» منتشر شده است. نوشتار این نسخۀ صوتی را اینجا بخوانید.
بحران میانسالی در سال ۱۹۵۷ در لندن ابداع شد. یعنی هنگامی که کانادایی چهلسالهای بهنام الیوت ژاک در برابر حاضرین در نشست انجمن روانکاوی بریتانیا ایستاده بود و از روی مقالهای که نوشته بود بلندبلند میخواند. ژاک که برای حدود صد نفر سخنرانی میکرد، مدعی شد که آدمها در اواسط دهۀ چهارم زندگی معمولاً دورهای از افسردگی را تجربه میکنند که چندین سال طول میکشد. ژاک که خودش پزشک و روانکاو است میگوید این پدیده را با مطالعۀ زندگی هنرمندان بزرگ کشف کرده است که در آنها بهشکل افراطی بروز میکند. علائم این پدیده در افراد عادی میتواند بهشکلِ بیداری احساسات دینی، بیبندوباری جنسی، ناتوانی ناگهانی در لذتبردن از زندگی، «نگرانی بیمارگونه دربارۀ سلامتی و ظاهر» و «کوششهای وسواسی» برای جوانماندن بروز کند.
فایل صوتی نوشتار «چهلسالگی آخرین سال زندگی ماست؟» را گوش کنید.
ممنون از زحمات ارزنده ی شما و همکاران .یک پیشنهاد داشتم برای قسمت ترجمه و بخش گویای ترجمان. .فکر میکنم بهتره برای تمرکز بیشتر و عدم سر در گمی بین اسامی ناآشنا و از دست نرفتن شیرازه ی بحث برای مخاطب فارسی زبان ، شاید بهتر باشه تا اونجایی که ممکنه اسم اشخاص و نام هایی که خیلی مهم نیستند در متن به صورت زیرنویس اشاره شود. باز هم با تشکر از زحمات شما
تدریس کامو در میانۀ ترس از «کار بیهوده و مأیوسکننده»
آیا کرونا رابطۀ ما با حیوانات را تغییر خواهد داد؟
اسکرینشاتها هم مایۀ شگفتی و هم مایۀ وحشت ما میشوند