کمابیش در اغلب جوامع، توزیع ثروت از الگوی شناخته شدهای پیروی میکند که به آن « قانون ۲۰-۸۰» میگویند: یعنی ۲۰ درصد افراد صاحب ۸۰ درصد ثروت هستند. بهنظر ناعادلانه یا عجیب نخواهد بود اگر ۲۰درصد ثروتمند همانهایی باشند که بیشترین استعداد را هم دارند. اما چنین نیست. گروهی از پژوهشگران مدلی کامپیوتری طراحی کردهاند که نشان میدهد افراد بسیار موفق آنهایی نیستند که بسیار باهوشاند، بلکه آنهایی هستند که بسیار خوششانس بودهاند. با درنظر گرفتن این موضوع میتوانیم در سرمایهگذاریهای مختلف عایدی دوچندانی داشته باشیم.
آنچه در این نوبت گوش میکنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است که پیش از این با عنوانِ «اگر خیلی باهوشی، پس چرا پولدار نیستی؟ شاید همهاش شانس باشد» منتشر شده است. نوشتار این نسخۀ صوتی را اینجا بخوانید.
ثروتمندترین افراد معمولاً بااستعدادترینها و یا حتی نزدیک به آنها هم نیستند. محققان ما میگویند: «بیشترین حد از موفقیت هیچگاه با بیشترین حد از استعداد مطابقت ندارد و همینطور برعکس». پس اگر استعداد نیست، چه عاملی این توزیع ثروت نابرابر را رقم زده است؟ پلوکینو و همکارانش میگویند: «مدل شبیهسازی شدۀ ما به وضوح نشان داد که این عامل فقط و فقط شانس محض است».
فایل صوتی نوشتار «اگر خیلی باهوشی، پس چرا پولدار نیستی؟ شاید همهاش شانس باشد» را گوش کنید.
لش نوعی حس جسورانه و خلاقه داشت که به او میگفت دیگر کار از کار گذشته است
تدریس کامو در میانۀ ترس از «کار بیهوده و مأیوسکننده»
برای ما مهم است که محتوای ترجمان، همچون ده سال گذشته، رایگان بماند و در اختیار عموم باشد. اما این هدف بدونِ حمایت شما ممکن نیست. هر کمک کوچک نقشی بزرگ در این مسیر دارد. به جمع حامیان ترجمان بپیوندید.