وقتی گیاهخواران سر میز شام دست رَد به مرغ مادربزرگ میزنند، بازپرسی میشوند. آنان استدلالهای زیادی برای نخوردن گوشت دارند. بسیاری از این استدلالها معروفاند؛ مثل تلاش برای آزاررسانیِ کمتر به حیوانات، سودرسانی به محیطزیست یا داشتن زندگی سالم. اما مارکو اسپرینگمن و جمعی از همکارانش در دانشگاه آکسفورد معتقدند که باید صرفۀ اقتصادی را هم به این فهرست بیفزاییم.
آنچه در این نوبت گوش میکنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است از لورِن کِسانی دیویس که پیش از این با عنوانِ «جهانِ گیاهخواران، رؤیای اقتصاد جهانی است»، منتشر شده است. نوشتار این نسخه صوتی را در اینجا بخوانید.
در مطالعهای که مارکو اسپرینگمن و همکارانش در دانشگاه آکسفورد انجام دادهاند، آنها تخمین زدهاند که اگر مردم الگوهای کنونیِ مصرف گوشت را ادامه دهند و به رژیمی متعادلتر و گیاهیتر روی نیاورند، تا قبل از سال ۲۰۵۰، برای ایالات متحده سالانه بین ۱۹۷تا ۲۸۹میلیارد دلار و برای اقتصاد جهانی بالغ بر ۱.۶تریلیون دلار هزینه به بار خواهند آورد. اسپرینگمن معتقد است که خیلی سخت است انسان واقعاً درک کند جلوگیری از تغییرات اقلیمی یا پیشگیری از مرگِ حتی یک نفر بر اثر بیماریهای مربوط به رژیم غذایی، چقدر ارزشمند است. هدف ما این بود که میزان این منافع را روشن سازیم.
فایل صوتی نوشتار «جهانِ گیاهخواران، رؤیای اقتصاد جهانی است» را گوش کنید.
راستافراطی: جستوجویی تباه در جهانی ویرانشده
فرقهها از تنهایی بیرونمان میآورند و تنهاترمان میکنند
تاریخ مطالعات فقر و نابرابری در قرن گذشته با تلاشهای این اقتصاددان بریتانیایی درهمآمیخته است
کالاهایی که در فروشگاه چیده میشود ممکن است محصول کار کودکان یا بیگاری کارگران باشد