خوان کول، کارشناس مسائل خاورمیانه و استاد تاریخ دانشگاه میشیگان معتقد است برخلاف ادعای افراد متعصب و تندرو، مسلمانان از مردم سایر ادیان خشنتر نیستند. او در یادداشت خود در اینفُرمد کامنت از کشتارهایی حرف میزند که پیروان ادیان مختلف انجام دادهاند و از این طریق نشان میدهد که در واقع سهم مسلمانان از این ماجرا بسیار کمتر از سایرین بوده است.
آنچه در این نوبت گوش میکنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است از خُوان کول که پیش از این با عنوانِ «سهم ادیان مختلف در تروریسم»، منتشر شده است. نوشتار این نسخه صوتی را در اینجا بخوانید.
تروریسم، یکی از تاکتیکهای افراطگرایان در هر دین و در ادیان سکولار مارکسیسم یا ناسیونالیسم است. هیچ دینی از جمله اسلام، خشونت کورکورانه علیه بیگناهان را توصیه نمیکند. باید به نوع خاصی از نابینایی دچار بود تا بتوان علیرغم آمار مرگومیر قرن بیستم که در بالا به آن اشاره کردم، مسیحیان اروپایی را «خوب» و مسلمانان را افرادی ذاتاً خشن دید. خوان کول، استاد تاریخ دانشگاه میشیگان معتقد است برخلاف ادعای افراد متعصب و تندرو، مسلمانان از مردم سایر ادیان خشنتر نیستند. او گزارشی ارائه میدهد از کشتارهایی که پیروان ادیان مختلف انجام دادهاند و از این طریق نشان میدهد که در واقع سهم مسلمانان از این ماجرا بسیار کمتر از سایرین بوده است.
فایل صوتی نوشتار «سهم ادیان مختلف در تروریسم» را گوش کنید.
صحبت برسر تعداد ترورها نیست. چون کشتن هر شخص مساوق با کشتن تمامی بشریت است. صحبت برسر ایدئولوژی ای هست که ترور در ذات و در متن و در سرچشمه های ان ایدئولوژی از ابتدا کاشته شده و وجود دارد و انرا ترویج میکند. در اسلام، در قران و سنت شخص پیامبر بعنوان بنیانگذار حکومت اسلام صریحتا افراد اجتماع را به خودی و غیرخودی، به مسلمان و کافر تقسیم میکند و صریحتا حکم به کشتن دیگری میدهد مگر انکه اسلام بیاورند. اعمال خلفای راشدین و بنی امیه و بنی عباس را ملاک قرارنمیدهم چون طرفداران این ایدئولوژی توجیه شان این است که اعمال حاکمان بعد از پیامبر، از اسلام واقعی بدور است. ولی در سرچشمه های اندیشه لیبرالیسم، تساهل و تسامح، و عدم تعدی به حقوق و اموال و جان دیگران، صرف نظر از رنگ و نژاد، ب صرف انسان بودن، شرط اول این اندیشه انسانی است.
راستافراطی: جستوجویی تباه در جهانی ویرانشده
فرقهها از تنهایی بیرونمان میآورند و تنهاترمان میکنند
تاریخ مطالعات فقر و نابرابری در قرن گذشته با تلاشهای این اقتصاددان بریتانیایی درهمآمیخته است
کالاهایی که در فروشگاه چیده میشود ممکن است محصول کار کودکان یا بیگاری کارگران باشد