چرا در کوران یک قطع رابطۀ احساسی، آزرده و دلشکسته و اندوهگین، به هم میگوییم: «امیدوارم همچنان بتوانیم دوست بمانیم؟» مگر این دوستماندن چه فایدهای قرار است برایمان داشته باشد؟ واقعیت این است که تا چند دهه قبل، برای آدمها عجیب و نفهمیدنی بود که دو نفری که رابطهشان را به هم زدهاند، بخواهند همچنان با هم دوست بمانند، اما امروز این مسئله شایع شده است. چند محقق تلاش کردهاند تا دلایل جوانان امروزی برای ادامۀ چنین روابطی را توضیح دهند.
آنچه در این نوبت گوش میکنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است از اشلی فترز که پیش از این با عنوانِ «چرا میخواهیم بعد از قطع رابطه با مخاطب خاصمان، همچنان با او دوست بمانیم؟» منتشر شده است. نوشتار این نسخۀ صوتی را اینجا بخوانید.
چند سال پیش، وقتی ربکا گریفیث، دانشجوی تحصیلات عالی در دانشگاه کانزاس، یافتههای تحقیقش دربارۀ «دوستیهای بعد از قطع رابطۀ عاشقانه» -دوستی بین دو نفری که رابطۀ عاشقانهشان را به پایان رساندهاند- را در کنفرانسی ارائه میداد، اتفاق عجیبی برایش افتاد. میدانست که تحقیقی غیرمعمول انجام داده، چون فقط چند تحقیق انگشتشمار تا آنروز تلاش کرده بودند کشف کنند که چه عواملی باعث میشود دوستیهای بعد از جدایی موفقیتآمیز باشد یا افتضاح بشود. بعد از اینکه ارائۀ گریفیث تمام شد، به سؤالهای دانشپژوهان دیگر و همتایانش در این حوزه جواب داد؛ اما اغلب سؤالاتی که با آنها مواجه میشد، ربطی به نتیجهگیریها یا روش تحقیق یا تحلیل دادههایش نداشتند. سؤال بقیه این بود: «آیا باید با شریک عشقی قبلیام دوست بمانم؟»
فایل صوتی نوشتار «چرا میخواهیم بعد از قطع رابطه با مخاطب خاصمان، همچنان با او دوست بمانیم؟» را گوش کنید.
تدریس کامو در میانۀ ترس از «کار بیهوده و مأیوسکننده»
آیا کرونا رابطۀ ما با حیوانات را تغییر خواهد داد؟