هر کسی که در این سالها درگیر رابطهای عاطفی شده باشد، قطعاً با چالش شبانهروزی پیامکها دست و پنجه نرم کرده است. برایش پیامکی میفرستید، آن را میبیند، ولی جواب نمیدهد. هی گوشیتان را چک میکنید، صدبار پیامکتان را از نو میخوانید. ناراحت شده؟ حوصله نداره؟ دیگه از من خوشش نمیاد؟ کار احمقانهای کردم؟ میمیرید و زنده میشوید تا بالاخره گوشیتان میلرزد و پیامکش میرسد. حالا نوبت شماست که انتقام بگیرید.
آنچه در این نوبت گوش میکنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است از عزیز انصاری و اریک کلیننبرگ که پیش از این با عنوانِ «برای پاسخدادن به پیامک مخاطب خاصتان چقدر باید صبر کنید؟» منتشر شده است. نوشتار این نسخۀ صوتی را اینجا بخوانید.
رابطۀ عاشقانۀ مدرن پرتنش است؛ بهخصوص وقتی کار به پیامکبازی میکشد. پیامک در حال تبدیل شدن به هنجاری جدید برای قرارگذاشتن است. در سال ۲۰۱۰ فقط ۱۰درصد از جوانان از پیامک برای دعوت به اولین قرار خود استفاده میکردند. در سال ۲۰۱۳ این رقم ۳۲ درصد بود. و بهاینترتیب هرروز تعداد بیشتر و بیشتری از ما خودمان را تنها مییابیم و با طیف وسیعی از احساسات مختلف به صفحۀ گوشی زل میزنیم. اما بهطرزی عجیب، همۀ ما در این کار شریکیم و باید خودمان را با این واقعیت تسلی خاطر بدهیم که هیچکس نمیداند چه اتفاقی خواهد افتاد. بنابراین تصمیم گرفتم خودم قضیه را واکاوی کنم ولی میدانستم که من، عزیز انصاری، کمدین کمتجربه، شاید نتوانم خودم بهتنهایی موضوع را به سرانجام برسانم، بنابراین از همکاری اریک کلیننبرگ جامعهشناس دانشگاه نیویورک استفاده کردم. ما پروژۀ پژوهشی بزرگی از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ طراحی کردیم که عبارت بود از هدایت فوکوسگروپها و مصاحبه با مردم سراسر دنیا و نیز مصاحبه با پژوهشگرانی سرشناس که کارهای خود را وقف مطالعۀ عشق مدرن کردهاند. ما چیزهای زیادی دربارۀ پیدا کردن عشق در دنیای امروز یاد گرفتیم، ازجمله اینکه موقع پیامک فرستادن، یا پیامک گرفتن، چه کار باید بکنیم.
فایل صوتی نوشتار «برای پاسخدادن به پیامک مخاطب خاصتان چقدر باید صبر کنید؟» را گوش کنید.
لش نوعی حس جسورانه و خلاقه داشت که به او میگفت دیگر کار از کار گذشته است
تدریس کامو در میانۀ ترس از «کار بیهوده و مأیوسکننده»