چرا از بچهپولدارهای نازپرورده بدمان میآید؟ چرا حتی وقتی آرزوی پولدار شدن میکنیم، همیشه به خودمان وعده میدهیم که پولدارهایی خواهیم شد که شبیه این بچهپولدارها نخواهند بود؟ در مقابل، به همان اندازه که از پولدارها بدمان میآید، نگاه مثبتی هم به فرودستان داریم. یعنی آدمهای فقیر را، حتی وقتی هیچچیز دربارۀ آنها نمیدانیم، آدمهایی ارزشمند و مهربان تلقی میکنیم. گویا ماجرا فقط نوعدوستی یا برابریطلبی نیست. اگنس کالارد، فیلسوف پرطرفدار این روزها، جواب جدیدی به این سوال میدهد.
آنچه در این نوبت گوش میکنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است از اگنس کالارد که پیش از این با عنوانِ «چرا از بچهپولدارها بدمان میآید؟» منتشر شده است. نوشتار این نسخۀ صوتی را اینجا بخوانید.
بروس مکینتاش در مقالهای در سال ۱۹۸۹ که در مجلۀ پدیاتریکز منتشر شد، اصطلاح «سندرم کودکان لوس» را معرفی کرد تا کلمهای ظاهراً توهینآمیز را به اصطلاحی فنی در علم پزشکی بدل کند. به نوشتۀ او «ناتوانی در آموزشِ حد و مرزهای مربوط به هر سن به بچههای در حال بزرگشدن» فرزندی «خودمحور و نابالغ» به بار خواهد آورد که در بهتأخیرانداختن حس رضایت آنی یا تحمل دستنیافتن به این حس ناتوان است. چنین کودکی همۀ خواستههای خود را بهمثابۀ «نیاز» تلقی میکند و به عدم تأمین این نیازها با خشم (پرخاشگری) واکنش نشان میدهد. به گفتۀ مکینتاش مشکلاتی همچون جدایی، اختلافات خانوادگی و اختلالات روانی (در خصوص کودک یا والدین) احتمال بروز چنین رفتاری را بیشتر میکند. بهعلاوه تحقیقات بعدی نشان دادند که بر اساس گزارش والدین یا مشاهدات بالینی، مشکلات رفتاری و احساسی با کودکان مبتلا به سرطان، با معیارهای مکینتاش تطابق زیادی دارند.
فایل صوتی نوشتار «چرا از بچهپولدارها بدمان میآید؟» را گوش کنید.
تدریس کامو در میانۀ ترس از «کار بیهوده و مأیوسکننده»
آیا کرونا رابطۀ ما با حیوانات را تغییر خواهد داد؟
اسکرینشاتها هم مایۀ شگفتی و هم مایۀ وحشت ما میشوند