پادکست

نسخهٔ صوتی: خستگی محصول دوران مدرن نیست

در تاریخ، بسیاری از دوره‌ها «فرساینده‌ترین عصر» معرفی شده‌اند

نسخهٔ صوتی: خستگی محصول دوران مدرن نیست عکاس: فرانک فرویل

بسیاری از جامعه‌شناسان و روان‌شناسان معتقدند که گسترش خستگی از عواقبِ مدرنیته‌ و چالش‌های آن است. بسیاری از مردم هم بر این باورند که زندگی در گذشته ساده‌تر، آهسته‌تر و بهتر بوده است. آنا کاترینا شافنر در کتاب «تاریخچۀ خستگی» می‌گوید نه‌تنها سندروم‌های خستگی مختص عصر حاضر نیست، بلکه بالعکس: خستگی و تأثیراتش از دوران باستان جزء دغدغه‌های متفکران بوده است. در تاریخ، بسیاری از دوره‌ها «فرساینده‌ترین عصر» معرفی شده‌اند.

آنچه در این نوبت گوش می‌کنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است از آنا کاترینا شافنر که پیش از این با عنوانِ «خستگی محصول دوران مدرن نیست»، منتشر شده است. نوشتار این نسخه صوتی در اینجا بخوانید.

در قرن نوزدهم پزشک امریکایی، جورج ام.بیرد، روشی برای تشخیص ضعف اعصاب اختراع کرد. آن زمان تعریفِ مبهمی برای ضعف اعصاب وجود داشت به‌نام خستگیِ عصبی. او اعلام کرد این بیماری ناشی از تمدن است و مؤلفه‌های دنیای مدرن موجبات آن را فراهم می‌کند که از آن جمله می‌توان به «نیروی بخار، فشارهای دوره‌ای، تلگراف، علم و فعالیت‌های ذهنیِ زنان» اشاره کرد. در این تحلیل علل ضعف اعصاب قویاً به جهان خارج نسبت داده شده بود؛ به تکنولوژی و تغییرات اجتماعی که ذخایر انرژی محدود مردان و زنان دوران مدرن را تحلیل می‌برد.

فایل صوتی نوشتار «خستگی محصول دوران مدرن نیست» را گوش کنید.

نظرات

برای درج نظر ابتدا وارد شوید و یا ثبت نام کنید

میرزایی

۰۲:۰۸ ۱۳۹۶/۰۸/۰۳
0

با سلام مثل همیشه فوق العاده بودید درود به شما بخاطر مطالب دست اول و داغ سایت پر محتوا و زیبایی دارید به ما هم سر بزنید http://Agahi90.ir رسانه آگهی90 با سپاسی بیکران

خبرنامه را از دست ندهید

d

خرید اشتراک چهار شمارۀ مجلۀ ترجمان

تخفیف+ارسال رایگان+چهار کتاب الکترونیک رایگان (کلیک کنید)

آیا می خواهید از جدیدترین مطالب ترجمان آگاه شوید؟

بله فعلا خیر 0