پادکست

نسخۀ صوتی: اگر مدیر گوگل بشوی، لزوماً خوشبخت نخواهی شد

واقعیت را بپذیرید و جرئت منفوربودن داشته باشید، وگرنه دائماً در عذاب خواهید بود

نسخۀ صوتی: اگر مدیر گوگل بشوی، لزوماً خوشبخت نخواهی شد تصویرساز: ملیکا فاور.

برخی کتاب‌های «موفقیت» و خودیاری طوری نصحیت می‌کنند که گویا اگر میلیون‌ها خواننده‌شان به آن دستورات عمل کنند، همه‌شان جای مدیر گوگل یا حداقل مایکروسافت را می‌گیرند. فارغ از طنز این توصیه‌ها، نتیجۀ عمل به آن‌ها چیزی جز رنج و عذاب دائمی نیست. تحقیقات نشان می‌دهند مشاغلِ سطحِ بالاتر غالباً حس خوشبختیِ بیشتری به همراه نمی‌آورند و میزان درآمد هم که از حد بگذرد صاحبان خود را از لذات بسیاری محروم می‌کند. آیا، با دورانداختن این کتاب‌ها، باید قید رضایت از زندگی را هم بزنیم؟

الیور برکمن

الیور برکمن

نویسندۀ کتاب پادزهر: خوشبختی برای کسانی که تحمل مثبت‌اندیشی را ندارند

Guardian

آنچه در این نوبت گوش می‌کنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است از الیور برکمن که پیش از این با عنوانِ «نسخۀ صوتی: اگر مدیر گوگل بشوی، لزوماً خوشبخت نخواهی شد» منتشر شده است. نوشتار این نسخۀ صوتی را اینجا بخوانید.

طبق سنت، الان [ماه اول سال] ایام دگرگونی فردی است، اما این روزها دشوار است که به تصور رهایی پیروزمندانه از گذشته بدبین نباشیم. در اخبار، برکسیت هر ساعت به ما یادآوری می‌کند که صرفاً داشتنِ آرزوی شروع تازه‌ای باشکوه تضمین نمی‌کند نتیجه مصیبت‌بار نباشد. در این حین، تحول‌های اهریمنی دیگر -از افول دموکراسی آمریکا و رواج دوبارۀ احزاب ‌راست تندرو در اروپا گرفته تا تغییرات اقلیمی- به نگرانی‌ای دامن می‌زند که در روند پیشبرد خود چندان خوشایند نیست: ترس روزافزون از اینکه نکند دارید در آخرالزمان زندگی می‌کنید مبنای ضعیفی برای شروعی تازه است. در هر صورت، به نظر می‌رسد بحث پایان‌ناپذیر بر سر طبیعت، در مقابل تربیت، به‌سمت این پذیرش یأس‌آور سوق می‌یابد که چیزهای بسیاری در ما هست که هرگز تغییرشان نخواهیم داد. رابرت پلومین، متخصص ژنتیک، می‌نویسد: «دی‌ان‌ای یگانه چیزی نیست که اهمیت دارد»، او که کتابش، پیش‌نویس، سال گذشته نمونۀ خوبی از این نظر بود ادامه می‌دهد: «اما اهمیت دی‌ان‌ای بیشتر از هر چیز دیگری است که در مجموع، از نظر ویژگی‌های روان‌شناختی پایدار، ما را کسی می‌کند که هستیم».

فایل صوتی نوشتار «نسخۀ صوتی: اگر مدیر گوگل بشوی، لزوماً خوشبخت نخواهی شد» را گوش کنید:

نظرات

برای درج نظر ابتدا وارد شوید و یا ثبت نام کنید

سلدا

۰۸:۰۵ ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
0

سلام من تقریبا هر مطلبی که روی سایت قرار میگیره رو میخونم. ضمن تشکر از زحماتتون که واقعا لذت زیادی رو به ارمغان میاره، باید بگم گاهی انسجام متن در حین خوندنش یا گوش دادن بهش در ذهن حفظ نمیشه. بنظرم خیلی از متن ها پیش فرض ها و دانسته هایی رو میطلبه که ممکنه بیشتر دغدغه ی روزِ یک خواننده ی مثلاً نیویورکر باشه تا خواننده ی مثلاً ایرانی و به همین دلیل لازمه مقدماتی فراهم باشه تا خواننده رو همراه کنه. گاهی هم به نظر میرسه گوینده ی متن، خود کاملاً متن را دریافت نکرده و صرفا روخوانی میکند. درضمن در مورد ترجمه هم گاهی به نظر میرسه روانی و انسجام قابل فهم مطلب فدای ترجمه ی عینی شده. سپاس از توجهتون

مرتبط

نسخۀ صوتی: چرا گاهی رنج‌کشيدن را انتخاب می‌کنيم؟

نسخۀ صوتی: چرا گاهی رنج‌کشيدن را انتخاب می‌کنيم؟

خشونت‌ برای بیشتر آدم‌ها غیرقابل‌فهم است. نظریه‌ای جدید می‌گوید خشونت نه ذاتی است، نه عقلانی

نسخۀ صوتی: همه‌چيز از انزجار شروع می‌شود

نسخۀ صوتی: همه‌چيز از انزجار شروع می‌شود

شاید در نهایت مهم‌ترین چیزی که ما انسان‌ها را از حیوانات متمایز می‌کند توانایی احساس انزجار باشد

نسخۀ صوتی: چرا رستوران علم اقتصاد اين روزها فقط يک غذا دارد؟

نسخۀ صوتی: چرا رستوران علم اقتصاد اين روزها فقط يک غذا دارد؟

اقتصاد زبان قدرت است و همۀ ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد، پس بهتر است دربارۀ آن بدانیم

خبرنامه را از دست ندهید

d

خرید اشتراک چهار شمارۀ مجلۀ ترجمان

تخفیف+ارسال رایگان+چهار کتاب الکترونیک رایگان (کلیک کنید)

آیا می خواهید از جدیدترین مطالب ترجمان آگاه شوید؟

بله فعلا خیر 0