نوعی باکتری که در عسل رشد میکند، ۱.۳میلیارد برابر از سرب سمیتر است. به همین دلیل است که کودکان هرگز نباید عسل بخورند. یک لیوان دانۀ سیب به اندازهای سیانور طبیعی دارد که قادر است انسان بالغی را بکشد. مواد شیمیایی طبیعی میتواند سودمند باشد؛ امّا بیخطربودن یا زیانبخشی آن بستگی به دُز و چگونگی استفادۀ آن دارد، درست مانند مواد شیمیایی مصنوعی. اینکه یک مادۀ شیمیایی «طبیعی» است، نباید مؤلفهای برای ارزیابی سلامت باشد.
آنچه در این نوبت گوش میکنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است از جیمز کندی که پیش از این با عنوانِ «بین محصولات ارگانیک و مواد مصنوعی فرقی نیست»، منتشر شده است. نوشتار این نسخۀ صوتی را در اینجا بخوانید.
امروزه تمام مواد شیمیایی صنعتی را مضر میدانند. این فرض به خواستهای عمومی برای تولید محصولات «عاری از مواد شیمیایی» منجر شده است. مثلاً پیشبینی میشود بازار جهانیِ محصولات بهداشتی «ارگانیک» تا سال ۲۰۲۰ به نوزدهمیلیارد دلار خواهد رسید؛ هرچند، این دلیلی بر سلامت این محصولات در مقابل مشابه «مصنوعی»شان نیست. کارشناسان معتقدند قراردادن مواد طبیعی و شیمیایی در مقابل همدیگر و کجفهمی دراینباره ممکن است پیامدهای ویرانگری داشته باشد.
فایل صوتی نوشتار «بین محصولات ارگانیک و مواد مصنوعی فرقی نیست» را گوش کنید.
تدریس کامو در میانۀ ترس از «کار بیهوده و مأیوسکننده»
آیا کرونا رابطۀ ما با حیوانات را تغییر خواهد داد؟
اسکرینشاتها هم مایۀ شگفتی و هم مایۀ وحشت ما میشوند