پدر و مادر ولفگانگ استریک مهاجرانی از اروپای شرقی بودند که بعد از جنگ جهانی دوم به آلمان کوچیده بودند. دوران کودکی او در فقر مطلق سپری شد و همین تجربۀ فرودستی باعث شد تا در مقام یک اقتصاددانِ تراز اول، همیشه به دنبال بهبود شرایط زندگی محرومین باشد. بااینحال، امید او برای اصلاح نظام سرمایهداری گام به گام به نومیدی تبدیل شد و امروز نوشتههای او سیاهترین چشماندازها را برای آیندۀ جهان پیشبینی میکند.
آنچه در این نوبت گوش میکنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است از آدیتیا چاکرابورتی که پیش از این با عنوانِ «ولفگانگ استریک: اقتصاددانِ مرگِ سرمایهداری» منتشر شده است. نوشتار این نسخۀ صوتی را در اینجا بخوانید.
یچ چیزی در کارهای استریک شما را برای ملاقات با او آماده نمیکند. شغل او اقتصاد سیاسی است و به پایان رسیدن شکل زندگی ما را فریاد میزند و بابت «عصر تاریکی» پیش رو هشدار میدهد. کتابهای او عناوینی آشکارا پایان قرنی۲ دارند: دو سال پیش خریدن وقت۳ بود، و آخرین کتابش کاپیتالیسم چگونه به پایان میرسد؟۴ نام دارد (لو دادن پاسخ: نهچندان خوب). حتی ستایشکنندگانش از «ناامیدی» او میگویند، و منظورشان جملههایی نظیر این است: «پیش از آن که کاپیتالیسم به جهنم برود، تا آیندۀ قابل پیشبینی در برزخ به سر خواهد برد، مرده یا در حال احتضار از اُوردوز خودش، اما همچنان حی و حاضر، زیرا هیچکس قدرت ندارد بدنِ رو به پوسیدگیاش را از جا تکان دهد».
فایل صوتی نوشتار «ولفگانگ استریک: اقتصاددانِ مرگِ سرمایهداری» را گوش کنید.
تاریخ رسانههای جمعی راهحلهایی پیش پای ما میگذارد
آیا واقعاً به بازیهای ویدئویی «معتاد» میشویم؟
چه شد که تریاک به سلاح امپراتوریها علیه یکدیگر بدل شد؟
ما قبل از آنکه بتوانیم غذا بخوریم، خوردن پلاستیک را شروع میکنیم