نقد و بررسی کتاب «ایدههای تهی: نقدی به فلسفۀ تحلیلی» نوشتۀ پیتر آنگر
پیتر آنگر، فیلسوفی تحلیلی است که عمدۀ آثارش در متافیزیک، معرفتشناسی و اخلاقاند. برخی از آثار او بسیار پراستناد و مهم بودهاند. با این حال، باید آثار قبلی او را با توجه به کتاب اخیرش از نو فهمید. به نظر آنگر، فلسفۀ تحلیلی چیزی محصل به ما نمیدهد، پوچ و تهی است و کاربردی در دنیای واقعی ندارد.
2 دقیقه
فلسفه مشتی ایدههای تهی است
گفتوگو با پیتر آنگر، نویسندۀ کتاب «ایدههای تهی»
پیتر آنگر معتقد است، فیلسوفان تصور میکنند چیزهای جدید و جذابی دربارۀ چگونگی جهان میگویند، اما در واقع اینها یکسره توهم است. دانشجویان میخواهند چیزی دربارۀ سرشت غاییِ واقعیت و نسبت خودشان با آن بیاموزند. اما وقتی فلسفه میورزید، حتی امید هم ندارید که به پاسخی معقول دربارۀ این سوالات نزدیک شوید.
فلسفۀ تحلیلی: ایدههایی پوچ و تهی
ایدههای فلاسفهٔ تحلیلی ایدههای واقعاً پوچ و ناکارآمدند
به نظر پیتر آنگر، استاد فلسفۀ دانشگاه نیویورک، ایدههای اخیر فلسفۀ تحلیلی، علیرغم ادعایش مبنی بر اعتباری بیشتر نسبت به ایدههای قبلی، واقعاً پوچ هستند و کاربردی در دنیای واقعی ندارند. ایدۀ اصلی کتاب او این است که در پنج دهۀ گذشته، تفکری ارایه نشده است که صدق یا کذب آن تفاوتی ایجاد کند.
آیا فیلسوفان تحلیلی فریب خوردهاند؟
بررسی کتاب «ایدههای تهی: نقدی به فلسفۀ تحلیلی» نوشتۀ پیتر آنگر
تیموتی ویلیامسون، ضمن بررسی کتاب اخیر پیتر آنگر، «ایدههای تهی: نقدی به فلسفۀ تحلیلی»، ایدۀ او را به چالش میکشد. آنگر مدعی است فلسفۀ تحلیلی چیزی محصل به ما نمیدهد و در واقع تهی است اما ویلیامسون استفادۀ آنگر از تعبیر تهی را صرفاً ترفندی تبلیغاتی میداند.
برای ما مهم است که محتوای ترجمان، همچون ده سال گذشته، رایگان بماند و در اختیار عموم باشد. اما این هدف بدونِ حمایت شما ممکن نیست. هر کمک کوچک نقشی بزرگ در این مسیر دارد. به جمع حامیان ترجمان بپیوندید.