پیشنهادهایی برای مطالعه و پژوهش دربارۀ مسئلۀ فلسطین
مصاحبه با ایلان پاپه، استاد تاریخ دانشگاه اگزتز انگلستان، که ملیت اسرائیلی دارد، یادداشتی دربارۀ پیامدهای رفراندوم در سرزمینهای اشغالی با استناد به مصاحبۀ اشلومو سند، استاد دانشگاه تلآویو، نقاشیهای لطیفه یوسف دربارۀ غزه و ... همچنین دکتر برهانی با مشورت پاپه، کتابهایی را برای پژوهش در زمینه فلسطین معرفی کردهاند.
2 دقیقه
• ۶۷ سال مبارزه: ده کتاب برای پژوهش و ترجمه
همهچیز از یک قطعنامه شروع شد. اواخر ۱۹۴۷، سازمان ملل دست در جیب فلسطینیها کرد و ۵۵ درصد از اراضی آنان را به اسرائیل بخشید. فردای تأسیس این رژیم، بلافاصله، تمام کشورهای عربی به اسرائیل حمله کردند، اما همگی شکست خوردند. از آن روز به بعد، سران کشورهای عربی یکییکی خود را از این نزاع کنار کشیدند و حتی به آن سوی میدان پیوستند. دکتر سیدهادی برهانی، با مشورت ایلان پاپه، فهرستی از مهمترین کتابهای مربوط به اختلاف اسرائیل و فلسطین را برای ترجمان تدوین کرده است.
• تخریب یک روز هم متوقف نمیشود
فعالیت متمرکز روی موضوعات مغفولی که به فلسطین مربوط میشود، اصل کار شوی رادیویی لو مور دِزُرِی است. مصاحبۀ این برنامه با ایلان پاپه، مورخ برجستۀ اسراییلی، در قالبی پیش میرود که بیشتر بر لزوم روشنگری در ابهامات ملتها دربارۀ حقانیت فلسطینیها تأکید دارد تا ذکر اطلاعات محض تاریخی.
• خانهام در خان یونس؛ نقاشیهای لطیفه یوسف دربارۀ غزه
لطیفه یوسف، نقاشی فلسطینی است که سراسر زندگیش درگیر ماجراهای پیچیدۀ سیاسیای بوده است که در این ۶۰ سال در فلسطین اشغالی جریان داشتهاند.
• اسرائیل میخواهد حکومتی نژادپرست باشد
ایلان پاپه، مورخ مشهور تاریخ اسرائیل، در مصاحبۀ تلویزیونی عنوان میکند: اسرائیل در سال ۲۰۱۴ ترجیح میدهد یک حکومت نژادپرست باشد، نه دموکراتیک و امید دارد امریکا این اجازه را به او بدهد و امنیتش را در رویارویی با فلسطینیها در هر جای دنیا تامین کند.
• چرا اسرائیل چیزی جز زور نمی فهمد؟
در این یادداشت با استناد به مصاحبۀ اشلومو سند، استاد دانشگاه تل آویو، پیامدهای برگزاری رفراندوم سراسری در سرزمینهای اشغالی فلسطین برای رژیم اسرائیل و علت مخالفت با برگزاری این رفراندوم را بررسی کردهایم.
پروپاگاندا که روزگاری با بلندگو پخش میشد، حالا با الگوریتم کار میکند
کنوانسیون نسلکشی گویا طوری طراحی شده است که فقط هولوکاست را مصداق این جنایت بداند
آمریکا بعد از یازده سپتامبر خط قرمزی را شکست که دنیا را به جای متفاوتی تبدیل کرد