نوشتار

دیوار امنیتی لازم ندارید؟

کمپانی اسرائیلی که نوار غزه را حصارکشی کرده، به دیوارِ مکزیکِ ترامپ چشم دوخته است

دیوار امنیتی لازم ندارید؟

مگال نام یک کمپانیِ اسرائیلی است که تخصص آن در زمینۀ ساخت و تأمین تجهیزاتِ لازم برای دیوارهای امنیتی است و ساختِ دیوار حائل بینِ نوار غزه و سرزمین‌های اشغالی را به عهده داشته است. به یمنِ جنگ‌ها و بحران‌های فراگیر این دوره، کسب و کار این کمپانی رونق فراوانی پیدا کرده است و آیندۀ روشنی نیز در پیش است. آخر بعید نیست ترامپ رئیس‌جمهور شود.

The Israeli Company That Fenced in Gaza Eyes Trump's Mexico Wall

جاناتان فِرزیگِر، بلومبرگ — کسب‌وکار امنیتِ مرزی در حال رونق‌گرفتن است و این خبر خوبی است برای رئیس شرکت سیستم‌های امنیتی مَگال۱، سار کُرش که بزرگ‌ترین نمایشگاهِ عرضۀ محصولاتش، نوار غزه است.

این شرکت اسرائیلی غزه را در میان فنس پیچیده تا از حملاتِ جهادی جلوگیری کند، همچنین کمک کرده موانعی در طول نواحی مرزی مصر و اردن نیز ساخته شود. کُرش، مدیرعامل مگال، می‌گوید اکنون برای عقد قراردادِ ساختن دیواری در مرز کنیا با سومالی رقابت شکل گرفته است. اگر دونالد ترامپ فرصت راهیابی به کاخ سفید را داشته باشد، دیوارِ مکزیک می‌تواند مورد بعدی باشد.

کرشِ ۴۴ ساله در مصاحبه‌ای با استفاده از نام مخفف دولت اسلامی عراق و شام اظهار کرده: «کسب‌وکار امنیت مرزی از رونق افتاده بود تا اینکه داعش و درگیری‌های سوریه به وجود آمد؛ جهان درحال تغییر است و مرزها دوباره به دوران رونق خود بازمی‌گردند.»

وحشیگری‌های فزایندۀ گروه‌های [موسوم به] جهادی و موج جدید مهاجرت‌ها باعث هجوم درخواست‌ها برای ساختن مرزهایی مستحکم شده است. منتقدان استدلال می‌کنند که بالا بردنِ توانِ اطلاعاتی به همراه یافتن راه‌حل‌هایی برای مشکلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مؤثرتر از این قبیل استحکامات خواهد بود و به این ترتیب کارآمدیِ بلندمدت آن‌ها را مورد تردید قرار می‌دهند.

ترقیِ سهام
غزه، که از سال ۲۰۰۸ صحنۀ سه جنگ با اسرائیل بوده، تکیه‌گاه اصلی مگال برای فروش «فنس‌های هوشمندش» بوده است، فنس‌هایی که با دوربین‌های فیلم‌برداری، حسگرهای زمینی، حرکت‌سنج‌ها و کنترل ماهواره‌ای ترکیب و هماهنگ شده‌اند. فلسطینیان می‌گویند پروژۀ حصارکشی اسرائیلْ منطقۀ حکومتیِ حماس را به زندانی تبدیل کرده که ۱.۸ میلیون ساکنِ آنجا را در خود محبوس کرده است.

این اما و اگرها نتوانسته مانع سرمایه‌گذاران شود. ارزش سهام مگال در بورسِ نزدک۲ در سال جاری ۲۳درصد افزایش یافته است. بنابر اطلاعاتی که بلومبرگ گردآوری کرده، درمقایسه با ۱۸۳ شرکت مشابه با ارزشِ بازارِ۳ بالای ۵۰ میلیون دلار، این میزان رشد در ترازِ بهترین‌هاست و بسیار بالاتر از میانگینِ رشدِ ۰.۳ درصدی قرار دارد.

درآمد شرکت، در سه‌ماهه اولِ سال، ۷درصد افزایش یافت و به ۱۲.۶ میلیون دلار رسید. درحالی‌که سود ناخالص نیز افزایش یافته بود، شرکت اعلام کرد ارزش شِکِل۴ در مقابل دلار «تأثیرِ منفی بر مخارج مالی گذاشته است» و در نتیجه شرکت متحمل ضررِ خالصِ ۵۰۰ هزار دلاری شده است.

کرش می‌گوید درصدد تملک شرکت‌های اروپایی است و به‌این‌ترتیب توسعه‌ای فراتر از اسرائیل و ایالات متحده (بزرگ‌ترین بازار مگال) را دنبال می‌کند. این شرکت بیش از اینکه بر مدیریت پروژه متمرکز شود، بر فروش محصولاتی مانند فنس، دوربین و تجهیزات ردیابی سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

در ماه آوریل، مگال شرکت اِیمیتیس‌کُرپ (که در شهر انتاریو۵ قرار دارد و سازندۀ تجهیزات نظارت ویدیویی می‌باشد) را به بهای ۱۴ میلیون دلار خرید و این اقدام به تولید یک «شهر هوشمند» انجامید که برای عرضه در شهر حولون در حومۀ تل‌آویو طراحی شده است. این شرکت هفتۀ گذشته برای طرح ۵ میلیون دلاری‌اش پیش‌نویس قراردادی را امضا کرد تا در سرتاسر خیابان‌های شهر صدها دوربین نصب کند که به سیستم‌های هشدار، پیام‌گیرها و دکمه‌های اضطراری در محل‌های عمومی متصل باشند.

پروژۀ کنیا
پروژۀ طراحی‌شدۀ مرزِ ۶۸۲ کیلومتریِ کنیا، اگر در سرتاسر این ناحیه ساخته شود، هزینه‌ای بالغ بر ۱.۵۴ تریلیون شلینگ (۱۵.۲ میلیارد دلار) خواهد داشت که، با این حساب، بزرگ‌ترین پروژه‌ای خواهد بود که مگال در آن مشارکت داشته است. کرش می‌گوید مگال پیش از این ساخت و بهره‌برداری از سیستم امنیت محوطۀ بندر مومباسایِ۶ کنیا را بر عهده داشته است و طرح‌های پیشنهادی برای پروژۀ مرزی را نیز در وزارتخانه‌های حکومت کنیا ارائه داده است.

کرش ماه گذشته در میان هیئت نمایندگان تجاری به سرپرستی نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو به آفریقا رفت؛ او در مصاحبه‌ای در نایروبی، پایتخت کنیا، گفت: «ما فنس‌های هوشمند را در سرتاسر مرز نوار غزه کار گذاشته‌ایم. هرکسی می‌تواند یک پاورپوینت خیلی خوب به شما ارائه کند، اما افراد کمی می‌توانند پروژۀ پیچیده‌ای مثل غزه را به نمایش بگذارند که مدام در میدان جنگ آزموده می‌شود.» نیروهای کنیایی از سال ۲۰۱۱ در حال جنگ با شبه‌نظامیان الشباب در سومالی‌اند که با القاعده مرتبط هستند. اِموِندا اِنجوکا، سخنگوی وزارت کشور کنیا، به سؤالاتی که از طریق ایمیل ارسال شده بود و در پی جزئیات این پروژه بود پاسخ نداد.

مرز ایالات متحده
ایفتاه شاپیر، عضو ارشد و متخصصِ تکنولوژی نظامی در مؤسسۀ مطالعات امنیت ملی تل‌آویو، گفته است: «اسرائیل، در توسعۀ سیستم‌های ضد متجاوز، پیشرو شناخته می‌شود و این به دلیل تهدیداتی است که دائماً با آن‌ها مواجه است.» او همچنین گفته چنین موانعی «نفوذناپذیر نیستند، به‌خصوص در مرزهای خیلی طولانی مثل جنوب آمریکا که نیاز به گشت‌زنیِ دائمی دارد».

اما این مسئله مگال را از پیگیریِ دقیقِ پیشنهاد مناقشه‌آمیزِ ترامپ باز نداشته است؛ او پیشنهاد داده در مرز ۲ هزار مایلی بین ایالات متحده و مکزیک دیواری ساخته شود تا از ورود مهاجران غیرقانونی جلوگیری کند.

کرش گفته است: «ما با یک شرکت دفاعی مهم در ایالات متحده شراکت خواهیم کرد که تجربۀ چنین پروژه‌هایی را در نقاط مختلف جهان دارد. ما چنین کاری را در گذشته انجام داده‌ایم و بی‌شک می‌خواهیم در آینده هم انجام دهیم.»


پی‌نوشت‌ها:
• این مطلب را جاناتان فِرزیگِر نوشته است و در تاریخ ۲ آگوست ۲۰۱۶، با عنوان «The Israeli Company That Fenced in Gaza Eyes Trump’s Mexico Wall» در وب‌سایت بلومبرگ منتشر شده است. وب‌سایت ترجمان در تاریخ ۱۱ مهر ۱۳۹۵ آن را با عنوان «دیوار امنیتی لازم ندارید؟» و ترجمۀ سوده هرمزان منتشر کرده است.
•• جاناتان فِرزیگِر (Jonathan Ferziger) خبرنگار بلومبرگ است و اخبار سیاسی مربوط به فلسطین و اسرائیل را پوشش می دهد.
[۱] تولیدکنندۀ سیستم‌های تشخیص نفوذ در انواع محیط‌های امنیتی، نظامی و… که در سال ۱۹۶۹ به‌عنوان یک بخش از صنایع هوافضای اسرائیل تأسیس شد. در سال ۱۹۸۴ به‌عنوان یک شرکت خصوصی شکل گرفت، که هنوز ۲۶درصد از سهامش متعلق به صنایع هوافضای اسرائیل بود.
[۲] Nasdaq: بورس سهام آمریکا
[۳] جموع ارزش روز و متعارف سهام یک شرکت
[۴] واحد پول اسرائیل
[۵] یکی از استان‌های کانادا
[۶] شهری ساحلی در کنیا

مرتبط

راست‌های افراطی کيستند؟ چه می‌گويند؟ و چه اهميتی دارند؟

راست‌های افراطی کيستند؟ چه می‌گويند؟ و چه اهميتی دارند؟

راست‌افراطی: جست‌وجویی تباه در جهانی ویران‌شده

چطور اینستاگرام به معبد فرقه‌ها تبدیل شد؟

چطور اینستاگرام به معبد فرقه‌ها تبدیل شد؟

فرقه‌ها از تنهایی بیرونمان می‌آورند و تنهاترمان می‌کنند

آنتونی اتکینسون: میراثی برای ساختن دنیایی برابرتر

آنتونی اتکینسون: میراثی برای ساختن دنیایی برابرتر

تاریخ مطالعات فقر و نابرابری در قرن گذشته با تلاش‌های این اقتصاددان بریتانیایی درهم‌آمیخته است

چگونه مصرف کالاها می‌تواند از آدم‌ها دیو یا فرشته بسازد؟

چگونه مصرف کالاها می‌تواند از آدم‌ها دیو یا فرشته بسازد؟

کالاهایی که در فروشگاه چیده می‌شود ممکن است محصول کار کودکان یا بیگاری کارگران باشد

خبرنامه را از دست ندهید

نظرات

برای درج نظر ابتدا وارد شوید و یا ثبت نام کنید

لیزا هرتسُک

ترجمه مصطفی زالی

گردآوری و تدوین لارنس ام. هینمن

ترجمه میثم غلامی و همکاران

امیلی تامس

ترجمه ایمان خدافرد

سافی باکال

ترجمه مینا مزرعه فراهانی

لیا اوپی

ترجمه علیرضا شفیعی نسب

دیوید گرِیبر

ترجمه علیرضا شفیعی نسب

جو موران

ترجمه علیرضا شفیعی نسب

لی برِیوِر

ترجمه مهدی کیانی

آلبرتو منگوئل

ترجمه عرفان قادری

گروهی از نویسندگان

ترجمه به سرپرستی حامد قدیری و هومن محمدقربانیان

d

خرید اشتراک چهار شمارۀ مجلۀ ترجمان

تخفیف+ارسال رایگان+چهار کتاب الکترونیک رایگان (کلیک کنید)

آیا می خواهید از جدیدترین مطالب ترجمان آگاه شوید؟

بله فعلا خیر 0