از جستوجوی خوشبختی تا آرامش دیجیتال و سقف طبقاتی
«اگر بهدنبال شادی هستید، جستوجوی خوشبختی را بگذارید کنار». دیوید بروکس در این مطلب توضیح میدهد که چگونه میل به رقابتهای طاقتفرسا در زندگی بر سر موفقیت میتواند ما را به عمیقترین درهها پرتاب کند. دیوید لاریسن نیز در کتاب «سقف طبقاتی» میخواهد ثابت کند که چگونه وضعیت نابرابر خانوادهها آیندۀ بهشدت ناعادلانهای برای فرزندانشان رقم میزند، آنقدر که «اگر کسی در خانوادهای فقیر به دنیا بیاید، احتمالاً هیچوقت رئیس نخواهد شد». و در نهایت جیا تولنتینو با بررسی دو کتابِ پرفروش به ما نشان میدهد که «چگونه هم آرامش ذهنی داشته باشیم و هم تلفن همراه».
3 دقیقه
♦ برای مطالعۀ هر یک از مطالب این مجموعه، بر روی تیتر آنها کلیک کنید.
• اگر بهدنبال شادی هستید، جستوجوی خوشبختی را کنار بگذارید
شکستخوردن در زندگی میتواند شما را متوجه هدفی کند که بهتر از خوشبختی است
صدایی در گوش ما شبانهروز زمزمه میکند که «خانهای بخر، کاری بکن کارستان، زندگیات را بساز، بهدنبال خوشبختی باش». و تقریباً همهمان گوشبهفرمانِ این صداییم. اما پس از چند سال به درهای عمیق پرتاب میشویم: کارنامۀ موفقیتهایمان را که بالاوپایین میکنیم تنها چیزی که به چشم میخورد پوچی است. یا تا پایان عمر در این دره میمانیم یا، بهقول دیوید بروکس، از کوه دومِ زندگیمان بالا میآییم، آنجایی که زندگی دوباره معنا میشود. بروکس در کتاب جدیدش توضیح میدهد که چگونه زندگی در کوه دوم ما را متحول میکند.
• اگر در خانوادهای فقیر به دنیا بیایید، احتمالاً هیچوقت رئیس نخواهید شد
اگر کتاب «سقف طبقاتی» را بخوانید، میفهمید موفقیت هیچ ربطی به شایستگی ندارد
هیچ آدمی دوست ندارد باور کند موفقیتهایش را از پدر و مادرش به ارث برده است: هر فرد موفقی نان فکر و بازوی خودش را میخورد و اگر شما فقیر و بیچارهاید، لابد شایستگیاش را نداشتهاید. لاریسن و فریدمن، در کتاب جدیدشان، دقیقاً دنبال رسواکردن همین عقیدهاند. آنها میگویند کافی است در خانوادهای ثروتمند متولد شده باشید؛ آنوقت، حتی بدون پارتیبازی، راحتتر از دوستان فقیر خود در دانشگاههای اصلی قبول میشوید و شغلهای خوب جامعه را مال خود میکنید.
• چگونه هم آرامش ذهنی داشته باشیم و هم تلفن همراه
شاید بهتر باشد به جای اینکه عادتهای سفتوسختی را بسازیم، دربارهٔ رویکردمان نسبت به زندگی تجدید نظر کنیم
زندگی ما طوری شده که بدون گوشی هوشمند دستکمی از جهنم ندارد. البته عجیب هم نیست؛ پیشتر کارشناس طراحی گوگل، تریستان هریس، گفته بود که «گوشیهای هوشمند طوری ساخته شدهاند که اعتیادآور باشند». اما با این اعتیاد چه میشود کرد؟ اگر شبکههای اجتماعی را ترک کنیم، شاید حتی امنیت معیشتمان هم به خطر بیفتد. از سوی دیگر، اگر در آن بمانیم، آرامش روح و روانمان را با دست خود سرکوب خواهیم کرد. دو کتاب جدید راهحلهایی دارند که شاید به درد ما هم بخورد.
راستافراطی: جستوجویی تباه در جهانی ویرانشده
فرقهها از تنهایی بیرونمان میآورند و تنهاترمان میکنند
تاریخ مطالعات فقر و نابرابری در قرن گذشته با تلاشهای این اقتصاددان بریتانیایی درهمآمیخته است
کالاهایی که در فروشگاه چیده میشود ممکن است محصول کار کودکان یا بیگاری کارگران باشد