نقد و بررسی رمان «تسلیم» نوشتۀ میشل وِلبِک
میشل ولبک، مشهورترین نویسندۀ معاصر فرانسه است. آثار او همواره جنجالبرانگیز بودهاند. آخرین رمان وی، تسلیم، یک روز پیش از حمله به مجلۀ شارلیابدو منتشر شد و در روز حمله به این مجله چهرۀ ولبک بر روی جلد مجله بود. رمان مدتها در صدر جدول فروش باقی ماند. این کتاب همزمان متهم به اسلامستیزی و فرانسهستیزی است.
2 دقیقه
• جمهوری اسلامی فرانسه
مارک لیلا از تسلیم، رمان پرفروش وِلبک سخن میگوید
رمان جنجالبرانگیزِ تسلیم نوشتۀ میشل وِلبک، دربارۀ حزب سیاسیِ اسلامگرایی است که در سال ۲۰۲۲ در فرانسه به قدرت میرسد. او معتقد است فرانسه تصویر خویش را از دست داده است؛ و اینها، تنها نشانههای بحرانی هستند که دو قرن قبل آغاز شد. وقتی که اروپاییها بر سر تاریخ قمار کردند و باختند.
• فرانسه ۲۰۲۲: هجویهای ضد فرانسوی
آدام گوپنیک، تسلیم، آخرین کتاب ولبک را بررسی کرده است
یک روز پیش از حمله به دفتر مجلۀ شارلی ابدو، تسلیم، رمان پرفروش و جنجالبرانگیزِ میشل ولبک، منتشر شد. نخست وزیر فرانسه در اولین واکنش به این کشتار گفت «فرانسه میشل ولبک نیست». برخی معتقدند این اتهام که ولبک اسلامستیز است بیمورد به نظر میرسد. او اسلامستیز نیست بلکه فرانسهستیز است.
• روشنگری مرده است، روحش قرین آرامش باد
گفتوگو با میشل ولبک دربارۀ کتاب جنجالبرانگیزاش، تسلیم
میشل ولبک، مشهورترین نویسندۀ معاصر فرانسه است. آثار او همواره جنجالبرانگیز بودهاند. آخرین رمان وی، تسلیم، یک روز پیش از حمله به مجلۀ شارلیابدو منتشر شد و در روز حمله به این مجله چهرۀ ولبک بر روی جلد مجله قرار داشت. رمان مدتها در صدر جدول فروش باقی ماند. ولبک در این گفتوگو از تسلیم، حرف میزند.
• سه قرن درگیری با ایدهٔ زوال فرانسه
بررسی کتاب خودکشی فرانسه نوشتهٔ اریک زمور
در سال ۲۰۱۴، خودکشی فرانسه، اثر اریک زمور و در سال ۲۰۱۵، تسلیم، نوشتۀ میشل ولبک مدتها، صدر جدول پرفروشترین کتاب بودند. اینها نمونهای از بیشمار کتاب دیگری است که دربارۀ مرگ فرانسه نوشته شدهاند؛ کتابهایی که قفسهای طویل را پر میکنند. در واقع محبوبیت کتابهایی با موضوع پیشبینی زوال فرانسه به قرن هجدهم میرسد.
برای اینکه خوانندۀ خوبی باشید، نیازی نیست هر کتابی را تا آخر بخوانید
چطور انگیزۀ انتقامجویی در میان یهودیان اسرائیلی از نازیها به اعراب فلسطینی منتقل شد؟
رمان مدار زمین ما را به زندگی روزمره و خیالانگیز شش فضانورد دعوت میکند
چرا برای توصیف روابط انسانی از استعارههای مکانی و معماری استفاده میکنیم؟