گزیده مطالب سیاست، در سال گذشتۀ ترجمان
آنچه در این گزیدهمطالب میخوانید: هر جا ردپای جنگ باشد، سروکلۀ «جی.فور.اس» پیدا میشود: سومین شرکت خصوصی بزرگ دنیا که سهبرابر ارتش بریتانیا نیروی نظامی دارد. ویلیام لانگویشه جان خود را به خطر انداخته و گزارشی خیرهکننده از درون این شرکت نوشته است. به نظر کانر وودمن، فعالیتهای دخالتجویانۀ اروپاییها اثری بومرنگی داشته و در صد سال اخیر به متولیانش بازگشته است. کاستیکا براداتان نیز میگوید تعجبی ندارد که آدمیان نمیتوانند دموکراسی را حفظ کنند، و چه بسا ازابتدا انتظار نابجا از عقل عرفی آدمها داشتیم. فرید زکریا هم در نوشتۀ «آمریکا چطور قدرتش را به دست خود به باد میدهد؟» میپرسد: بعد از افول ایالاتمتحده، آیا ایدههای آمریکایی هم از این جهان رخت برمیبندند؟
3 دقیقه
♦ برای مطالعۀ هر یک از مطالب، بر روی تیتر آنها کلیک کنید.
جنگیدن بدون افتخار
• شرکت آشوب: با G4S بزرگترین کارفرمای تأمین امنیت جهان آشنا شوید
سربازان G4S به جاهایی میروند که دولتها و ارتشها نمیتوانند یا نمیخواهند بروند
شرکت غولآسای «امنیت جهانی» G4S سومین کارفرمای بزرگ بخش خصوصی در دنیاست. سهبرابر ارتش بریتانیا نیرو دارد و هر جا پای امنیت، خشونت و خونریزی در میان باشد، ردپایش را میشود دید. از جنگهای قبیلهای در سرتاسر آفریقا، تا عراق و افغانستان جنگزده. از مینروبی و خنثیسازی مهمات عملنکرده، تا تأمین امنیت المپیک لندن، مدیریت زندانهای فوقامنیتی خصوصی، محافظت از زاغههای تسلیحات هستهای و نقل و انتقال بینالمللی طلا، جواهر و اسلحه. یک روزنامهنگار با به خطر انداختن جان خود، سفری به دنیای درونی این شرکت کرده است.
بیشتر لیبرال و کمتر هژمونیک باش
• آمریکا چطور قدرتش را به دست خود به باد میدهد؟ فرید زکریا توضیح میدهد
عصر تفوّق ایالات متحده یک دورهٔ کوتاه سرمستیآور بود که ابتدا و انتهایش از جنس فروپاشی بود
فرید زکریا، ژورنالیست و کارشناس سیاست خارجی آمریکاست که او را بیشتر بهواسطهٔ نظراتش در دفاع از لیبرال دموکراسی و آزادی میشناسند. او هر هفته برنامهٔ تلویزیونی پربینندهای در شبکهٔ سی.ان.ان اجرا میکند و بهطور مستمر برای واشنگتن پست، تایم و بسیاری از مطبوعات دیگر مینویسد. زکریا در جدیدترین یادداشتش، همچون تحلیلگرانی از طیفهای گوناگون، معتقد است ایالات متحده هر روز بیشتر از جایگاه سابقش در نظام بینالمللی فاصله میگیرد و میپرسد: با افول قدرت آمریکا، آیا شاهد زوال امپراطوری ایدههایش هم خواهیم بود؟
بومرنگ امپریالیسم
• هیتلر با اروپا همان کاری را کرد که بقیۀ اروپاییها با مستعمرههایشان میکردند
وقتی روشهای سرکوب استعماری در خود کشورهای استعمارگر به کار گرفته میشوند
آیا سرکوب فقط بر سرکوبشدگان اثر میگذارد؟ احتمالاً نه. همانطور که سرکوبشده در فرایند ظلم و ستمی که به او میشود تغییر میکند، سرکوبگر هم با تمرین تحقیر و طرد، شخصیت تازهای پیدا میکند. تاریخ امپریالیسم بهترین شاهد این ماجراست: روشهایی که دولتهای استعمارگر برای کنترل و ادامۀ سلطۀ خود بر کشورهای مستعمره اجرا میکردند، مثل یک بومرنگ، حالا در خود کشورهای اروپایی اجرا میشود. از نژادپرستی نهادینهشده که در آفریقا اختراع شد تا نئولیبرالیسم که در شیلی آزمایش شد.
چرا دموکراسیها شکست میخورند؟
• دموکراسی از آن خدایان است و بس
تعجبی ندارد که آدمیان نمیتوانند دموکراسی را حفظ کنند
پُل وودراف، استاد فلسفه و مطالعات کلاسیک، در کتاب «اولین دموکراسی: چالش ایدهای باستانی» مینویسد «در دموکراسی چنان که باید و شاید، همۀ بزرگسالان میتوانند آزادانه نظر بدهند، یعنی به گفتوگو دراینباره بپیوندند که چطور باید زندگی جمعیمان را سامان بدهیم. و هیچکس به حال خود رها نمیشود تا از آن قدرت بیمهاری بهره ببرد که به نخوت و سوءاستفاده میانجامد». آیا چیزی معقولتر از این به گوشتان خورده است؟ اما مگر ما معقولیم؟
کنوانسیون نسلکشی گویا طوری طراحی شده است که فقط هولوکاست را مصداق این جنایت بداند
آمریکا بعد از یازده سپتامبر خط قرمزی را شکست که دنیا را به جای متفاوتی تبدیل کرد
چطور جامعۀ اسرائیل با جنایتهای ارتش خود در غزه و لبنان کنار میآید؟
تمجید آشکار از دیکتاتورها مشخصۀ اصلی راستگرایان آمریکاست