فیلسوف، شاعر، الهیدان، سیاستمدار و انقلابی، و درعینحال هیچکدام از آنها. سیمون وی به هر ریسمانی چنگ میزد تا ازخودبیگانگیِ مدرن را کنار بزند: تکنولوژی را نفی میکرد، دانشگاه را به تمسخر میگرفت و با احزاب سیاسی دشمنی داشت. حالا که هفتادوپنج سال از درگذشت وی میگذرد، در زمانۀ پرغوغای ما، شاید نبوغ او هنوز هم بتواند گرهی از کارمان باز کند.
آنچه در این نوبت گوش میکنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است از کریستی ومپول که پیش از این با عنوانِ «سیمون وی: همیشه کاری را بکنید که بیشترین هزینه را داشته باشد» منتشر شده است. نوشتار این نسخۀ صوتی را اینجا بخوانید.
سیمون وی (۱۹۰۹-۱۹۴۳) متعلق به گونهای بسیار نادر است که تنها یک عضو دارد. این عارف و فیلسوف فرانسویِ نادر بیماریها و نفرینهای زمین و زمانۀ خود را، یعنی اروپای جنگزدۀ نیمۀ اول قرن بیستم را، تشخیص داد و پیشنهادهایی ارائه کرد برای اینکه چگونه راه را بر تکرار شرارتهای آن ببندیم: بر خودکامگی، نابرابری درآمد، محدودیت بر آزادی بیان، قطبیسازیِ سیاسی، ازخودبیگانگیِ سوژۀ مدرن و نظایر آن. ترکیبی که او از فضل و دانش، شور و شوق سیاسی، و تعهد به ایدئالهایش ساخته بود، به وزنِ درمانهایی که برای مدرنیته ارائه میدهد میافزاید. سیمون وی اکنون ۷۵ سال است که در میان ما نیست، اما هنوز میتواند بسیاری چیزها دربارۀ ما به خودمان یاد بدهد.
فایل صوتی نوشتار «سیمون وی: همیشه کاری را بکنید که بیشترین هزینه را داشته باشد» را گوش کنید.
تاریخ رسانههای جمعی راهحلهایی پیش پای ما میگذارد
آیا واقعاً به بازیهای ویدئویی «معتاد» میشویم؟
چه شد که تریاک به سلاح امپراتوریها علیه یکدیگر بدل شد؟
ما قبل از آنکه بتوانیم غذا بخوریم، خوردن پلاستیک را شروع میکنیم