پس از جنگ جهانی دوم، یک فیلسوف آلمانی اصطلاح «کار مطلق» را وضع کرد. به نظر او کارِ مطلق شرایطی است که در آن انسانها تمامِ فلسفۀ وجود و زندگیشان را در کارکردن میجویند. مدام از اینکه کم کار کردهاند یا آن کارهایی که میخواستهاند را انجام ندادهاند، احساس گناه میکنند. امروز، در این دنیای هراسان و شتابزده گویا فاصلۀ چندانی از «کار مطلق» نداریم، اما اگر چنین شود، چه چیزها را از دست خواهیم داد؟
آنچه در این نوبت گوش میکنید نسخهٔ صوتی نوشتاری است از اندرو تگرت که پیش از این با عنوانِ «چه میشود اگر کل زندگی را با کار اشتباه بگیریم؟» منتشر شده است. نوشتار این نسخۀ صوتی را اینجا بخوانید.
تصور کنید کار تمام دنیا را تصرف کرده و به کانون دیگر عرصههای زندگی بدل شده است. در این صورت، سایر امور مطیع کار خواهند بود. سپس، کمکم هر چیز دیگری -بازیها و سرگرمیهایی- که زمانی جریان داشتند، آهنگهایی که پیش از آن خوانده میشدند، عشقهایی که کامروا میشدند، جشن و بزمهایی که برپا میشدند همگی بهشکلی تقریباً نامشهود شبیه هم شده و نهایتاً به کار تبدیل میشوند. پس از آن زمانی فرا خواهد رسید که دنیاهای متعددی که پیش از حکمفرمایی کار بر جهان وجود داشتند، کاملاً از حافظۀ فرهنگی و تاریخی ما پاک شده و به دست فراموشی سپرده میشوند.
فایل صوتی نوشتار «چه میشود اگر کل زندگی را با کار اشتباه بگیریم؟» را گوش کنید.
ترککردن سیگار یک چیز است و تبدیلشدن به سیگاریِ سابق چیزی دیگر
پول بر همهچیز عالم حکومت میکند حتی ایدهها
فساد یک بحرانِ واقعاً جهانی است و اعتیاد به ثروت که عامل اصلی آن است از دیدِ عموم پنهان مانده است