مجموعه یادداشتهایی دربارۀ خودمهاری و ترک عادتها
شب، موقع خواب، تصمیم میگیرید از همین فردا ورزش کنید. ساعت را برای پنج صبح کوک میکنید. هنوز پلک نزدهاید که صدای زنگ بلند میشود. زیر پتو گرمتر از بیرون است و بالش نرمتر از همیشه است. «پس بیخیال ورزش!». دو ساعت بعد که بیدار میشوید، تازه میفهمید چه اشتباهی کردهاید. بدنی سالم و ورزیده را با خواب تاخت زدهاید. ما همیشه به همین شکل از برنامهریزیهای مفید و مثبتمان جا میمانیم. راهی برای نجات از این گرفتاری وجود دارد؟
4 دقیقه
♦ برای مطالعۀ هر یک از مطالب پرونده، بر روی تیتر آنها کلیک کنید.
• ترک عادتهای بد ربطی به ارادۀ قوی ندارد
خویشتنداری نه یک استعداد ذاتی بلکه بازتاب موقعیتی است که در آن قرار گرفتهایم
یکسری خیلی به قدرت ارادهشان مینازند. سحرخیزند، سرشان برود باشگاهشان ترک نمیشود، ناخنشان را نمیجوند و حتی نوشابه نمیخورند. درواقع، برای انجام کاری کافی است عزمشان را جزم کنند. حالا خودمانیم؛ در کل زندگی، چند نفر از این سوپرمنها به چشممان خورده؟ ما آدممعمولیها گرفتار عادتهایمان هستیم، آنهم عادتهایی غالباً مضر که آرزوی ترکشان را انگار باید به آن دنیا ببریم. اما روانشناسی بهنام وندی وود میگوید ترک عادتهای بد، آنقدرها هم که میگویند، ربطی به ارادۀ قوی ندارد. او راهی متفاوت برای حل این معما پیدا کرده است.
• میشود تغییر کرد، حتی اگر ارادۀ آهنین نداشته باشید
اگر میخواهید زندگیتان را بهتر کنید، یاد بگیرید که به خویشتن آیندهتان اعتماد کنید
زندگی همۀ ما پر است از تصمیمهای خوبی که گرفتهایم، اما ارادۀ کافی انجام آنها نداشتهایم. خواستهایم درسخوان و منظم و ورزشکار باشیم، یا سیگار و شکلات و رفتارهای بد را کنار بگذاریم، اما نتوانستهایم. و حالا، با این کارنامۀ پر از شکست، میدانیم که هر تصمیم دیگری هم بگیریم با سرنوشت مشابهی روبهرو خواهد شد. آیا راهی هست که از این دور باطل فرار کنیم؟ تحقیقات جدیدی که متخصصان روانشناسی اعتیاد انجام دادهاند، نور تازهای به این مسئله انداخته است.
• مصائب بزرگترین متخصص خودمهاری برای مهار خود
برای مقاومت در برابر وسوسهها باید تصویر آنها را در ذهن تغییر داد
واژۀ خودمهاری با نام والتر میشل عجین است. با این حال بد نیست بدانید که میشل سالها درگیر ترک سیگار بوده و هنوز هم نمیتواند جلوی تند غذاخوردن و عصبانیتهای ناگهانیاش را بگیرد. میشل بر اساس تجربیات شخصی و پژوهشیاش معتقد است که انسان زمانی میتواند خود را در برابر وسوسههای گوناگون حفظ کند که ارزش عینیِ آنها را تغییر دهد.
• برای تغییرکردن باید شخصیتتان را تغییر دهید، نه رفتار روزمرهتان را
نگاهی نو به عادتها و اینکه چطور باید زیست
احتمال دارد وقتی غرق مشکلات هرروزهات هستی گذرت به قفسۀ پرُتنوع کتابهای «خودیاری» بیفتد. شروع به خواندن میکنی؛ تازه میفهمی چقدر در بند عادتهای ریز و درشتی بودهای که مانع اصلیِ تغییر و کامیابی تو بودهاند. کتابهای خودیاری میگویند عادتها را باید عوض کرد، کار سختی نیست، دهبیست دستورالعمل طلایی و بالاخره نتیجه را خواهی دید. اما کاش آدمیزاد به این راحتی عوض میشد؛ ارسطو عادتها را برآمده از شخصیت ما میدانست و دیوید هیوم آنها را خمیرمایۀ تلقی ما از جهان. پس برای تغییر عادتها باید نگاهی نو، و نیز کهن، به آنها بیندازیم.
• اگر با خودمان صادق باشیم، چه چیزی را از دست میدهیم؟
اگر زیادی صادق باشید، دیگر نمیتوانید به نسخۀ بهتری از خودتان تبدیل شوید
پوشیدن لباسهای رسمی خیلی وقتها عذابآور است. این لباسها گرم، سنگین و دستوپاگیرند. وقتی آنها را به تن داریم احساس میکنیم خودمان نیستیم و صرفاً برای خوشامد دیگران یا رعایت آداب و رسوم آنها را پوشیدهایم. پس بهتر نیست به جای آن لباسهای متظاهرانه، با خودمان صادق باشیم و همان تیشرت همیشگی را بپوشیم؟ اینکه همانجوری باشیم که واقعاً هستیم، شاید بیریا و صمیمانه باشد، اما ایراد خیلی بزرگی هم دارد: اجازه نمیدهد از چیزی که هستیم، جلوتر برویم.
امید زمانی سر برمیآورد که ظاهراً چیزی برای امیدواری وجود ندارد
کتاب تازۀ آماندا ریپلی جعبهابزاری را در اختیارمان میگذارد که زیربنای تعارضهای سازنده را شکل میدهد
تصویری که دادههای کوچک از واقعیت ارائه میدهند، محدود و تحریفشده است
قدردانی شاید حسی به جا مانده از دوران باستان باشد، وقتی همهچیز جادویی به نظر میرسید
برای ما مهم است که محتوای ترجمان، همچون ده سال گذشته، رایگان بماند و در اختیار عموم باشد. اما این هدف بدونِ حمایت شما ممکن نیست. هر کمک کوچک نقشی بزرگ در این مسیر دارد. به جمع حامیان ترجمان بپیوندید.