تأملی دربارۀ مفهوم دمکراسی، پوپولیسم، جهانیشدن و آیندۀ اروپا
از مدتها پیش از برگزاری «همهپرسی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا»، تحلیلگران ابعاد گوناگونِ این ماجرا را بررسی کردهاند و البته این مباحث همچنان ادامه دارد. برخی از فرارسیدن «آخرالزمان سیاسی» بریتانا خبر میدهند و دیگران این اتفاق را بیاهمیت میدانند. در این مدت «ترجمان» نیز تلاش کرده است زوایای مختلف برکسیت را بررسی کند. آنچه در این ویژهنامه میخوانید بخشی از مهمترین واکنشها به این ماجراست: نوشتارهایی از آمارتیا سن،نایل فرگوسن و ماری بیرد و گفتوگوهایی با اسلاوی ژیژک و مایکل سندل.
2 دقیقه
گاهی اوقات باید از ارادۀ اکثریت تخطی کرد
گفتوگو با ژیژک دربارۀ برکسیت، بحران چپ و آیندۀ اروپا
اسلاوی ژیژک میگوید: «بدترین غافلگیری این است که به آنچه میخواهید، برسید.» از نظر او اکنون هواداران خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا خودشان هم غافلگیر شدهاند. اما آنچه در این ماجرا علاوه بر سرخوردگی ژیژک از چپها یا بیزاریاش از دمکراسی آنچه مایۀ شگفتی است «رؤیای مخفیانهای است که در سر میپروراند: راهحلی که وَرای کنشگریِ سیاسی باشد.
حامیان برکسیت از شکست نخبگان قدرت میگیرند
تحلیل مایکل سندل از بازگشت برکسیتها در بریتانیا
بریتانیا در ظاهر جامعهای راکد به نظر میرسد؛ اما گویی اکنون در آستانۀ انفجار است. خبر برگزاری رفراندوم جدایی بریتانیا از اتحادیۀ اروپا به شوک خبریِ این روزها بدل شده است. چه نیروهایی مطالبات برکسیتها، طرفداران جدایی از اتحادیۀ اروپا را تعیین میکنند؟
نایل فرگوسن: برکسیت شورش علیه نخبگان نبود
اکثر انتخاباتهای دوران ما بسیار پایاپای پیش میروند
چند هفته پیش، همزمان با همهپرسی خروج بریتانیا از اتحادیۀ اروپا همه جا پر از پیشگوییهایی بود که فرارسیدن آخرالزمان را خبر میداد. باوجوداین بازارهای مالی دارند به حالت عادی برمیگردند و آرامش سیاسی نیز حاکم شده است. شاید این بهترین فرصت برای برندگان آن همهپُرسی باشد که هشدارهای بازندگان را به زبالهدان تاریخ بسپارند.
ترک اتحادیۀ اروپا نتیجۀ وحشتزدگی است
ترک اتحادیۀ اروپا از منظر اقتصادی اقدام نادرستی است؛ اما تهدیدی بهمراتب بزرگتر از آن را همراه دارد
آمارتیا سن معتقد است با بیکاری زیاد و رشد اقتصادی اندک، عملکرد اقتصادی اتحادیه اروپا اساساً افتضاح بوده است. پس میشود فهمید چرا دستهای از مردم بریتانیا وسوسه شدهاند که بیخیال اتحاد شوند. درعینحال ترک اتحادیۀ اروپا ضررهایش بیشمار و دستاوردهایش اندکاند.
ادعای تقلب چه چیزهایی از دمکراسی به ما میآموزد؟
مدافعان برکسیت برای جلوگیری از تقلب به جای مداد خودکار در اختیار دیگران میگذاشتند
از نظر برخی نظامِ آتنی مثالی است درخشان از اینکه چگونه مردم میتوانند حکومت شهر را با رأیدادنِ مستقیم به دست بگیرند؛ اگرچه ماجرای برکسیت مجدداً موجب تردید دربارۀ دمکراسی مستقیم شده است. تاریخ نشان میدهد دمکراسیِ آتنی اینقدر که روایتهای مدرن نشان میدهند، بینقص نبود.
از انقلاب فرانسه تا حمله به کنگره آمریکا: نگاهی به پیچیدگیهای ماهیت جمعیت
چرا سفیدپوستان فقیر آمریکا ترامپ را دوست دارند؟
اسرائیل هیچوقت حمایت افکار عمومی را از دست نداده بود، این بار چرا
ترامپ طوری حرف میزند که انگار حقیقت هیچگاه مسئلهاش نبوده است. چطور باید چنین سیاستمداری را فهمید؟
برای ما مهم است که محتوای ترجمان، همچون ده سال گذشته، رایگان بماند و در اختیار عموم باشد. اما این هدف بدونِ حمایت شما ممکن نیست. هر کمک کوچک نقشی بزرگ در این مسیر دارد. به جمع حامیان ترجمان بپیوندید.