یادداشتهایی دربارهٔ بحران اقتصادی یونان، سیاستهای مالی والمارت، بررسی کتاب فلشبویز نوشتۀ مایکل لوییس، سیاستهای اقتصادی باراک اوباما و ... از پل کروگمن، نوبلیست اقتصاد.
2 دقیقه
دست مرئی والمارت
تحلیلی دربارۀ تصمیم مسئولان والمارت برای افزایش دستمزد کارگران این شرکت
افزایش دستمزد کارگران والمارت خبری بود که توجه بسیاری را به خود جلب کرد. اهمیت این موضوع از آنجا ناشی میشود که اولا این افزایش دستمزد به احتمال زیاد به افزایش دستمزد گارگران سایر شرکتها هم سرایت خواهد کرد و ثانیا اینکه این اقدام نشان میدهد پرداخت دستمزد پایین نه ضرورتی گریزناپذیر، بلکه انتخابی سیاستی است که میتوان و باید آن را تغییر داد.
دانش قدرت نیست
پل کروگمن، استاد دانشگاه پرینستون امریکا، در این یادداشت تلاش میکند با مثالهای مختلف این واقعیت را نشان دهد که صاحبنظرانی که خیلی پرطمطراق و رسمی خِرَد و باورهای متعارف را تکرار میکنند، تلاش میکنند مسائل واقعا دشوار را را دور بزنند.
بحران اقتصادی یونان
هیچ کس معنی بدهی را نمیداند
پل کروگمن، استاد دانشگاه پرینستون امریکا، معتقد است کاهش بدهی به معنای کاهش درآمد است چرا که هزینۀ یک نفر درآمد دیگری و هزینۀ دیگری درآمد اوست. او در این یادداشت تلاش میکند نشان دهد اقتصاد ریاضتی و تلاش برای کاهش بدهی کشورها برای گذر از بحران اقتصادی جهانی، نسخهای فاجعهبار اما با حرکتی آهسته برای کشورهاست.
میلیثانیههای گران قیمت
دربارۀ کتاب فلشبویز نوشتۀ مایکل لوییس
توماس فیلیپن، اقتصاددان فرانسوی، رشد بخش مالی اقتصاد امریکا را سریعتر از پساندازهایی که به سمتش میآید ارزیابی میکند. هرچند وال استریت ازدیاد ابزارهای پیچیدهٔ مالی را سبب کاهش ریسک و افزایش ثبات این نظام میداند اما به عقیدۀ پل گروگمن، نوبلیست اقتصاد، بخش مالی فوق بزرگ سرمایهگذاران کوچک را میبلعد و در خلال تلاش بیهودهٔ آنان برای شکست بازار، پولهای هنگفتی از آنها میگیرد.
شانه خالی کردن از نوع بلندمدت
باراک اوباما، روز دوشنبه درخواست افزایش قابل توجه مخارج را ارایه کرد. به نظر میرسد واشنگتن تصمیم گرفته رفتارغیرمسئولانه و کوتهفکرانهٔ خود در رابطهٔ با تمایل شدید به مسائل بلندمدت را تغییر دهد و به جای آن راه دشوار پرداختن به کوتاهمدت را برگزینند.
اعتیاد معمولاً از چند عامل زیربنایی و نهفته ریشه میگیرد
نقدهای استیگلیتز به نئولیبرالیسم در کتاب جدیدش، خوب اما بیفایده است
حافظۀ جمعی فقط بخشهایی از گذشته را بازنمایی میکند
جوزف استیگلیتز در مصاحبه با استیون لویت از نگاه خاص خود به اقتصاد میگوید