دستچینی متنوع از بهترین مطالب منتشرشده در سال ۱۳۹۴
ویژهنامۀ امروز شامل مطالبی است که مخاطبان استقبال بیشتری از آنها داشتهاند: حسین درخشان از رابطۀ گسترش شبکههای اجتماعی و مرگ وب میگوید؛ آیا بچهدارشدن مسالهای شخصی است یا الزامی اخلاقی؟؛ بررسی کتاب «راز رگینه»؛ روش عجیب فیسبوک و اینستاگرام در شاد کردن زندگیِ ما؛ سهم ادیان مختلف در تروریسم و مطالبی دیگر.
3 دقیقه
مرگ وب نزدیک است
حسین درخشان، وبلاگنویس مشهور، پس از دوری ۶ ساله از اینترنت از مواجههاش با فضای جدید وب میگوید. از نظر او هایپرلینک که نمایانگر روح باز و بههمپیوستۀ اینترنت بود اکنون بیارزش شده است و شبکههای اجتماعی در حال نابود کردن روح وب هستند.
فقر احمق میکند
سندیل مولایناتان استاد اقتصاد هاروارد و الدار شفیر استاد روانشناسی دانشگاه تاد در کتابی با عنوان کمیابی استدلال میکنند که افراد به این خاطر تصمیمات بدی میگیرند که فقیر هستند. در حالی که طرز فکر قدیمی درست برعکس این بود.
اگر ایمان داشتم او به من باز میگشت
کییرکگور تمام آثارش را به شخص بینامی تقدیم کرده است که بعدها معلوم میشود رگینه نامزد سابقش بوده است. کتابِ راز رگینه روایتی است از عشاقی که «در آن جهان دست در دست یکدیگر خواهند زیست، چرا که در زندگی زمینیشان این فرصت را نیافتند».
روش عجیب فیسبوک و اینستاگرام در شاد کردن زندگیِ ما
پیشتر مالکیت بیشتر از تبادل تجربههای هیجانانگیز منزلت میآورد. اما امروزه این روند برعکس شده است. به لطفِ رسانههای اجتماعی با تجارب سایرین چشموهمچشمی میکنیم. ولی آیا به اندازۀ دوستانمان تجربۀ هیجانانگیز داریم؟ این نگرانی جدید ماست.
بچهدارشدن مسالهای شخصی است یا الزامی اخلاقی؟
برای کسانی که میخواهند بچهدار شوند، ممکن این سؤال پیش بیاید: آیا دعوت یک بچه به این دنیای ازهمگسیخته اخلاقی است؟ برخی معتقدند بچهدارشدن امری شخصی است، بنابراین این سؤال بیمورد است. اما اخلاقیات دربارهٔ این موضوع سکوت نمیکند.
«این آب است» تکرار کن
دیوید فاستر والاس، که بسیاری او را بزرگترین نویسندۀ دو دهۀ اخیر آمریکا میدانند، در تمام طولِ عمر خود، فقط یکبار سخنرانی عمومی کرد. فاستر والاس در این سخنرانی به ما گوشزد میکند چطور ممکن است خودبین و کوتهفکر شویم و همهچیز را با عینکِ خودمان ببینیم.
استاد دانشگاه به چه درد میخورد؟
۳۰ سال پیش کمتر دانشجویی نمرۀ الف میگرفت یا با استاد خود ارتباط رودررو نداشته باشد. اما امروز نمرۀ الف گرفتن و ارتباط ایمیلی با اساتید وضع رایج دانشگاههاست. باوئرلین، استاد دانشگاه اموری، از وظیفۀ اخلاقی استاد میگوید.
سهم ادیان مختلف در تروریسم
خوان کول، استاد دانشگاه میشیگان معتقد است برخلاف ادعای افراد متعصب، مسلمانان از مردم سایر ادیان خشنتر نیستند. او گزارشی از کشتارهای پیروان ادیان مختلف ارائه میدهد و نشان میدهد که سهم مسلمانان از این ماجرا بسیار کمتر از سایرین بوده است.
کودکان در مهد کودک نابود می شوند
بنا بود مهد کودک انتقالی آرام به مدرسه باشد. اما مربیان پیشدبستانی کودکان را وادار میکنند تا بجای بازی کردن مهارتهای مهمتری بیاموزند. شاید مهارت کودکان افزایش یافته اما کنجکاوی و اشتیاق آنها نسبت به نسلهای قبلی کمتر شده است.
رشتۀ دانشگاهیِ شما دربارۀ شخصیتتان حرف میزند
نتایجِ یک فراتحلیل جدید، با ترکیبِ نتایج ۱۲ تحقیق قبلی دربارۀ همبستگیِ بین رشتههای دانشگاهی و خصیصههای شخصیتیِ دانشجویان، نشان میدهد که برنامههای آموزشیِ دانشکدههای مختلف، جنبههای خاصی از شخصیتِ دانشجویان را تقویت میکند.
قدردانی شاید حسی به جا مانده از دوران باستان باشد، وقتی همهچیز جادویی به نظر میرسید
سرگذشت افرادی که همهچیز را به یاد میآورند سؤالهای مهمی دربارۀ نقش فراموشی در شخصیت ما مطرح میکند
ابتذال توصیههای آنلاین: چرا همه چیز به یک قالب تکراری تبدیل شده است؟
اعتیاد معمولاً از چند عامل زیربنایی و نهفته ریشه میگیرد