در پربازدیدهای این ماه میخوانید: «ساپورت، ورزش و سالاد؛ روزمرگیهای مقدس زن ایدئال» نوشتۀ جیا تولنتینو، «چرا میخواهیم بعد از قطع رابطه با مخاطب خاصمان، همچنان با او دوست بمانیم؟» نوشتۀ اشلی فترز، «چرا بچهدار نشدن مُد شده است؟» نوشتۀ فرانک فوردی و «با هر کودک مادری هم زاده میشود» نوشتۀ لزلی جمیسون.
3 دقیقه
♦ برای مطالعۀ هر یک از مطالب این مجموعه، بر روی تیتر آنها کلیک کنید.
• ساپورت، ورزش و سالاد؛ روزمرگیهای مقدس زن ایدئال
چگونه زنان با دنیای مردسالاری و سرمایهداری همدست میشوند؟
همۀ ما زن ایدئال را میشناسیم، صدها نسخه از آن را در اینستاگرام دیدهایم: زیبا، باریک، درخشان و در حال لذتبردن از تعطیلاتی ابدی. او نه مثل ما روزی ۱۲ ساعت کار میکند، نه نگران چاقی و چروکهای دور چشمش است. انگار زمان برای او متوقف شده است، نه پیر میشود، نه فقیر و فرسوده و خسته. او مثل ما نیست و ما این را خوب میدانیم، اما سوال این است که چرا هنوز تحسینش میکنیم؟ چرا نمیتوانیم فراموشش کنیم؟
• چرا میخواهیم بعد از قطع رابطه با مخاطب خاصمان، همچنان با او دوست بمانیم؟
شعلۀ عشق خاموش میشود، اما دوستی مثل آتش زیر خاکستر زنده میماند
چرا در کوران یک قطع رابطۀ احساسی، آزرده و دلشکسته و اندوهگین، به هم میگوییم: «امیدوارم همچنان بتوانیم دوست بمانیم؟» مگر این دوستماندن چه فایدهای قرار است برایمان داشته باشد؟ واقعیت این است که تا چند دهه قبل، برای آدمها عجیب و نفهمیدنی بود که دو نفری که رابطهشان را به هم زدهاند، بخواهند همچنان با هم دوست بمانند، اما امروز این مسئله شایع شده است. چند محقق تلاش کردهاند تا دلایل جوانان امروزی برای ادامۀ چنین روابطی را توضیح دهند.
• چرا بچهدار نشدن مُد شده است؟
ایدئولوژی جدید ضد زادوولد انسانها را برای زمین مثل سلولهای غدهای سرطانی میداند
به احتمال زیاد شما هم زوجهایی را میشناسید که هر وقت بحث بچهداری میشود، قاطعانه میگویند تصمیم گرفتهاند هیچوقت بچهدار نشوند. دلایل زیادی هم برای تصمیمشان میآورند. بعضی معتقدند بچهدارشدن غیراخلاقی است چون آدم دیگری را وارد این دنیای کثیف میکند. برخی دلایل محیطزیستی یا مسائل مربوط به سلامت را مطرح میکنند، اما جامعهشناسی کارکشته میگوید احتمالاً مهمترین دلیل، نوعی از تربیت است که آدمها را به جای استقبال از سختیها و مقاومت دربرابر آنها به توجه بیشازحد به خودشان فرا میخواند.
• با هر کودک مادری هم زاده میشود
تو آمدی که نشانم بدهی درد هرگز بهترین معلم من نبوده است
لزلی جمیسون، جستارنویس مشهور آمریکایی، وقتی پس از سالها انتظار باردار شد، برای کارهایی که باید انجام دهد، برنامهریزی دقیقی کرد. اما وقتی جلوتر رفت، فهمید آن شناختی که تا به حال از خودش داشته است، دارد کمرنگ و کمرنگتر میشود و شخصیت تازهای جای او را میگیرد. همراه با جنینی که در شکم او بزرگ میشد، یک «مادر» نیز از میان جان او در حال متولدشدن بود. جمیسون در این جستار با نثری حسی، پرشور و شگفتانگیز این فرایند را روایت میکند.
راستافراطی: جستوجویی تباه در جهانی ویرانشده
فرقهها از تنهایی بیرونمان میآورند و تنهاترمان میکنند
تاریخ مطالعات فقر و نابرابری در قرن گذشته با تلاشهای این اقتصاددان بریتانیایی درهمآمیخته است
کالاهایی که در فروشگاه چیده میشود ممکن است محصول کار کودکان یا بیگاری کارگران باشد