بررسی کتاب «صنعت شادی: دولت و تجارتهای بزرگ چگونه به ما بهروزی فروختند» نوشتۀ ویلیام دیویس
صنعت شادی، کتاب اخیر ویلیام دیویس، جامعهشناس و استاد اقتصادسیاسی دانشگاه لندن است که توجهات بسیاری را به خود جلب کرده است. دیویس در پی این است که دولت و تجارتهای بزرگ چگونه به ما بهروزی فروختند؟ او میگوید کارفرماها بیشتر از هر وقت دیگری در تاریخ، دغدغۀ شادی کارمندانشان را دارند و این طبیعی نیست.
2 دقیقه
• چطور بهروزی کالایی گران شد
بررسی ویکی پرایس بر کتاب صنعت شادی
شاخصهای سنجش میزان شادی جایگزین شاخصهای سنتی اندازهگیری رفاه نظیر تولید ناخالص داخلی شدهاند؛ اما ویلیام دیویس نویسندۀ کتاب صنعت شادی معتقد است این همۀ ماجرا نیست و از خطرات اتخاذ چنین رویکردی سخن میگوید. پیامدهایی نظیر سلب اختیار و ارادۀ دموکراتیک، استحالۀ مفهوم شادی و محدود شدن حریم خصوصی.
• چطور دوستی به آلتِ دست زورمندان تبدیل شد
چگونگی سوءاستفادۀ سیاست و کسبکارهای بزرگ از روابط اجتماعی و اقتصاد رفتاری
شرکتها و دولتها برای رسیدن به اهدافشان از ابزار روابط اجتماعی استفاده یا سوءاستفاده میکنند. در این شرایط برخلاف همیشه که نئولیبرالیسم فردگرایی را ارج مینهاد به سمت جمعگرایی متمایل شد. شاید بتوان نام آنچه امروز شاهدیم را «سوسیالیسم نئولیبرال» گذاشت.
• اگر نمیخواهی اخراج شوی، باید بخندی
گفتوگو با ویلیام دیویس نویسندۀ کتاب
ویلیام دیویس نویسندۀ کتابی است به نام صنعت شادی. او میگوید رئیسها و کارفرماها بیشتر از هر وقت دیگری در تاریخ، دغدغۀ شادی و سرحالی کارمندانشان را دارند. اما نه به خاطر انسانیت، بلکه صرفاً برای سودِ بیشتر: لبخند بزن و ۱۶ ساعت در روز کار کن.
• سرمایهداری از منتقد احساسات، به مروج آن بدل شده است
مرور تری ایگلتون بر کتابِ جنجالبرانگیز صنعت شادی
دو سال پیش «خطوط هوایی بریتانیا» پتویی به مسافران میداد که با افزایش راحتی آنها، رنگش از قرمز به آبی تغییر میکرد و میزان رضایت مسافران را به مهمانداران نشان میداد. این روزها بازارِ شادکردن کارمندان و مشتریان داغ است. به نظر میرسد کفّۀ احساسات نسبت نحوۀ عمل یا فکر افراد سنگینتر شده است.