گزارش

گزیده‌های ترجمان در سال ۱۳۹۴؛ بررسی کتاب

دست‌چینی متنوع از بهترین مطالب منتشرشده در سال ۱۳۹۴

گزیده‌های ترجمان در سال ۱۳۹۴؛ بررسی کتاب

کتاب‌هایی که در این مجموعه بررسی شده است: «محدودیت‌های نقد» نوشتۀ ریتا فِلسکی؛ «چرا سکولاریست نیستم» نوشتۀ ویلیام کانلی؛ «پایان جهان مدرن» نوشتۀ رومانو گواردینی؛ «مواخذۀ گرسنگی» نوشتۀ دیوید ریف؛ نگاهی به نمایشنامه‌های کمدیِ نیکولو ماکیاوللی؛ «آشپزخانۀ آماده به رزم» نوشتۀ آناستاسیا مارکس دِسالسدو و چند کتاب دیگر.

آیا دورانِ پسانقد فرارسیده است؟
قبلاً منتقد بازجوی متن بود. اما جدیداً منتقد ترجیح می‌دهد بازجویی را رها کند و برای قربانیان دل بسوزاند. هر کس متنی را بر اساس رویکردی نقد کند، خود موضوعِ دورِ بعدیِ نقد می‌شود. برای رهایی از این چرخه باید مفهومِ رایج «نقد» تغییر کند.


چرا من سکولاریست نیستم
گرچه سکولاریسم فضایی برای رشد رواداری می‌خواهد، در عمل صداهای زیادی را بیرون می‌کند. این نوع طرد‌کردنِ صداها، خصوصاً صداهای دینی، محیطی آکنده از دشمنی به وجود می‌آورد؛ محیطی که فرد دیندار احساس انزجار از قلمروِ عمومیِ سکولار می‌کند.


رومانو گواردینی و از هم گسیختگی فرهنگ غرب
گواردینی فیلسوف آلمانی، معتقد است تاثیرات سیاسی و معنوی مدرنیته ناشی از تبدیل امپراطوری مقدس مسیحی به حکومت سکولار است. به عقیدۀ وی سکولاریسم زمانی نیرویی پیش‌رو شد که روشنگری دوره‌بندی تاریخ را با نوعی خودپرستی سامان داد.


ماکیاوللیِ طنزپرداز
نیکولو ماکیاوللی که امروزه نمونه‌ای از حیله و مکر در سیاست شناخته می‌شود، چند کمدی نوشته است. کریستوفر سِلِنزا با نگاه به مشهورترین کمدی ماکیاوللی، موندراگولا، نشان می‌دهد که از مطالعۀ این متن برای شناخت انسان و جهان امروز چه به‌دست می‌آید.


قحطی‌های امپریالیستی، گرسنگی‌های سوسیالیستی
طبق اجماعِ متخصصان توسعه، سال‌های ابتدایی قرن ۲۱ سال‌های پایان فقر شدید است. اما دیوید ریف در مواخذۀ گرسنگی، نشان می‌دهد این اجماع صرفاً رویکردی ایدئولوژیک به مسائل است که علل فقر را ساده‌سازی می‌کند. جان گری، مواخذۀ گرسنگی را بررسی می‌کند.


ارتش آمریکا در جستجوی چی‌توز
یک روز وقتی آناستازیا دسالسدو به ظرفِ غذای مدرسۀ دخترش نگاه کرد، دید همۀ موادِ غذایی‌ او، به نوعی محصولِ پروژه‌های ارتش برای تأمین غذای سربازان در جنگ است. با خودش فکر کرد: انگار همۀ ما داریم مثلِ سربازها غذا می‌خوریم. اما چطور به اینجا رسیده‌ایم؟


ساخت‌وپاختِ پول‌دارها
نشان دادن آینده در زبان امروزی ممکن است خیانت به آن باشد. تری ایگلتون با نگاهی به کتاب اتوپیای توماس مور موضوع اندیشه‌ورزیِ دربارۀ آینده را بررسی می‌کند و نتیجه می‌گیرد که جهان ما با رویاپردازانی اداره می‌شود که خود را واقع‌گرا می‌خوانند.


چند دقیقه این ماشین تبلیغات را خاموش کنید
کتاب تحسین‌شده و پرفروشِ متیو کرافورد، جهان فراتر از ذهن شما، خیلی‌ها را واداشته تا چیزی دربارۀ آن بنویسند.جورج سایلابا می‌گوید برای کرافورد، هجومِ بی‌وقفۀ تبلیغات، مثلِ آلودگیِ زیست‌محیطی است و مبارزه با آن، اقدامی جدی و جمعی طلب می‌کند.


درسگفتارهای نیچه دربارۀ آموزش عالی
نیچه در ۱۸۷۲ پنج سخنرانی دربارۀ آموزش عالی ایراد کرد. او به دانشگاهِ مدرن تاخت و گفت که تشویقِ فردیت در دانشگاه‌ها «نشانه‌ای از بربریت» است و باعث نابودی روحِ آموزش آزاد می‌شود. گویی وضعِ دانشگاه‌ها بی‌شباهت به امروز نبوده است.


عشق چطور بر ازدواج پیروز گشت؟
ازدواج طی قرن‌ها متحول شده است. استفانی کونتز در تاریخچۀ ازدواج روند پیشرفت نهادی را بررسی می‌کند که همیشه یا از آن بدگویی شده یا آرمانی‌ تلقی‌ شده است. او می‌گوید «ازدواج مبتنی بر عشق» رد پایش را در قرن هجده‌ام میلادی پیدا می‌کند.

مرتبط

زنگ خطر اعتیاد نوجوانان به بازی‌های ویدئویی به صدا درآمده است

زنگ خطر اعتیاد نوجوانان به بازی‌های ویدئویی به صدا درآمده است

اعتیاد معمولاً از چند عامل زیربنایی و نهفته ریشه می‌گیرد

دیگر برای نقد نئولیبرالیسم خیلی دیر شده است

دیگر برای نقد نئولیبرالیسم خیلی دیر شده است

نقدهای استیگلیتز به نئولیبرالیسم در کتاب جدیدش، خوب اما بی‌فایده است

میلتون فریدمن برنده شدن در مناظره را بیشتر از حقیقت دوست داشت

میلتون فریدمن برنده شدن در مناظره را بیشتر از حقیقت دوست داشت

جوزف استیگلیتز در مصاحبه با استیون لویت از نگاه خاص خود به اقتصاد می‌گوید

خبرنامه را از دست ندهید

نظرات

برای درج نظر ابتدا وارد شوید و یا ثبت نام کنید

لیزا هرتسُک

ترجمه مصطفی زالی

گردآوری و تدوین لارنس ام. هینمن

ترجمه میثم غلامی و همکاران

امیلی تامس

ترجمه ایمان خدافرد

سافی باکال

ترجمه مینا مزرعه فراهانی

لیا اوپی

ترجمه علیرضا شفیعی نسب

دیوید گرِیبر

ترجمه علیرضا شفیعی نسب

جو موران

ترجمه علیرضا شفیعی نسب

لی برِیوِر

ترجمه مهدی کیانی

آلبرتو منگوئل

ترجمه عرفان قادری

گروهی از نویسندگان

ترجمه به سرپرستی حامد قدیری و هومن محمدقربانیان

d

خرید اشتراک چهار شمارۀ مجلۀ ترجمان

تخفیف+ارسال رایگان+چهار کتاب الکترونیک رایگان (کلیک کنید)

آیا می خواهید از جدیدترین مطالب ترجمان آگاه شوید؟

بله فعلا خیر 0