مهمترین دغدغه فارغ التحصیلان و البته ابهام و نگرانی جدی دانشجویان، پیدا کردن شغل مناسب و استخدام شدن است. موضوعی که این روزها به عنوان یکی از سه ابرچالشهای کشور شناخته میشود. البته این موضوع فقط محدود به زمان فارغالتحصیلی نیست چرا که اگر طول مدت زندگی شغلی را ۳۰ سال در نظر بگیریم، با توجه به تغییرات سریع تکنولوژی و تغییر ماهیت قراردادهای کاری از دائم به موقت، بهطور متوسط برای هر فرد بین ۵ تا ۷ بار احتمال تغییر و جابهجایی شغلی در دوران کاری وجود دارد.
6 دقیقه
کاربوم؛ نسل جدید وبسایتهای کاریابی
مهمترین دغدغه فارغ التحصیلان و البته ابهام و نگرانی جدی دانشجویان، پیدا کردن شغل مناسب و استخدام شدن است. موضوعی که این روزها به عنوان یکی از سه ابرچالشهای کشور شناخته میشود. البته این موضوع فقط محدود به زمان فارغالتحصیلی نیست چرا که اگر طول مدت زندگی شغلی را ۳۰ سال در نظر بگیریم، با توجه به تغییرات سریع تکنولوژی و تغییر ماهیت قراردادهای کاری از دائم به موقت، بهطور متوسط برای هر فرد بین ۵ تا ۷ بار احتمال تغییر و جابهجایی شغلی در دوران کاری وجود دارد.
علت اهمیت این چالش آن است که بیکاری به معنای استفاده نکردن از نیروی کار و سرمایه انسانی جامعه است. علت دیگر این است که افراد بیکار در جامعه احساس میکنند نقش درستی در جامعه ندارند و احساس طردشدگی دارند و در تمام ارتباطات خود با جامعه، این مساله تاثیرگذار است.
دنیای شغلی جدید نیروی بامهارت میخواهد و فقدان مهارت، در نرخ بیکاری بی تاثیر نیست. داستان عجیب این است که درمقابل شکایت کارجویان کار از بیکاری، بخش خصوصی از نبود نیروی بامهارت گلهمند هستند. لازم به ذکر است که موضوع بحث ما در خصوص کار در بخش خصوصی و مشاغلی است که قرار است افراد با تلاش خود، حقوق دریافت کنند و سازمانهایی که بودجه دولتی دریافت میکنند موضوع این بحث نیستند، و بسیاری از این سازمانها ملاکهای استخدام متفاوت است و در پلتفرمهای استخدامی هم ارگان دولتی آگهی شغلی قرار نمیدهد.
کاربوم در تلاش است فاصله بین کارفرما و کارجو را حداقل برساند. بدیهی است که متصل کردن شرکتها به جامعه هدف کارجویان مدنظر در قالب آگهیهای استخدامی امری ضروری و لازم است، اما کافی نیست.
برای تحقق این موضوع، به شروط دیگری نیاز است که به صورت اجمالی به بررسی آنها میپردازیم:
شناخت توانمندیها از طریق تستهای خودشناسی
برای شناخت بهتر استعداد و علایق خودتان میتوانید از سرویس تستهای خودشناسی کاربوم استفاده کنید. این تستها با همکاری محققان برتر این حوزه تدارک دیده شدهاند و به شما کمک خواهند کرد با شناخت بهتر از خودتان، بتوانید شغل متناسب با شخصیتتان را بشناسید.
در این قسمت، گلچینی از بهترین تستهای روانشناسی و شخصیتشناسی تدارک دیده شده و بهسادگی و از هر جای ایران میتوانید در آنها شرکت کنید و به کمک آنها خودتان را بهتر بشناسید و نهایتا در انتخاب شغل مناسب از خروجی این آزمونها استفاده کنید. و تا کنون بیش از ۲.۵ میلیون نفر از این آزمونها و نتایج آن بهره بردهاند.
— ورود به بخش تستهای شخصیتشناسی کاربوم.
یادگیری و ارتقای مهارتهای لازم برای بازار کار
کاربوم در سه بخش به این نیاز پاسخ خواهد داد. در بخش رویدادهای شغلی، میتوانید بهراحتی به مرتبطترین دورهها و رویدادهای آموزشی دسترسی داشته باشید. این مهارتها علاوه بر زمینهی تخصصی، میتوانند به توسعهی شخصی شما زندگی هم کمک کنند.
همچنین در مجله کاربوم محتوای ارزشمندی با محوریت توسعه شغلی از منابع معتبر گردآوری و ترجمه شده است.
اگر هم اهل آموزش از راهدور هستید یا نمیتوانید در دورههای حضوری کاربوم شرکت کنید، اصلا نگران نباشید. وبیاد شبکهی یادگیری آنلاین و یکی از سرویسهای مجموعهی کاربوم است. در وبیاد میتوانید بیش از ۱۲۰ دوره آموزشی ویدئویی مهارتی و کاربردی را از اساتید مطرح و برتر ایرانی را از هر جای کشور مشاهده کنید و از یادگیری مهارتهای جدید در حوزههای مدیریت وکسب و کار، توسعه فردی، بازاریابی و فروش، بورس و کامپیوتر و فناوری لذت ببرید.
یافتن شغل از طریق بخش آگهیهای استخدام
معتبرترین شرکتهای ایرانی آگهیهای شغلیشان را در کاربوم منتشر میکنند. از این بخش میتوانید به آگهی استخدام این شرکتها دسترسی داشته باشید. علاوه بر تهران، کاربوم آگهیهای باقی شهرهای ایران را هم پوشش میدهد.
یافتن شغل مناسب و ارتباط اولیه با واحد جذب و استخدام شرکتهای متقاضی و پیگیری وضعیت استخدام در کاربوم به سادگی انجام میشود. در این زمینه سرویس اطلاع رسانی آگهیهای استخدام کاربوم به شما کمک خواهد کرد تا در کوتاهترین زمان از فرصتهای شغلی مناسب با خود مطلع شوید و همچنین در پنل کاربری خود از وضعیت رزومه و درخواست شغلی خود در شرکتها آگاه باشید.
در این بخش بطور متوسط بیش از ۱۰۰۰ فرصت شغلی روزانه وجود دارد و تا کنون بیش از ۶۰۰۰ کارفرما بر بستر کاربوم، اگهی استخدامی ثبت نمودهاند.
اگر هم میخواهید با شغلهای جدید و نیازهای مهارتی آنها آشنا شوید، این بخش راهنمای شما خواهد بود.
— ورود به بخش آگهی های استخدام کاربوم.
معرفی حرفهای خود ازطریق رزومه ساز آنلاین
رزومه اولین ملاقات حرفهای شما با کارفرما است. با رزومه ساز کاربوم توانمندیها و سوابق شغلی شما بهخوبی و کاملا طبقهبندیشده و حرفهای در چندین قالب گرافیکی جذاب منعکس میشود. به کمک قدرتمندترین رزومه ساز فارسی میتوانید بهسادگی رزومهی کاری حرفهای برای خودتان بسازید و نسخهی باکیفیت آن را دریافت کنید. هم اکنون بیش از سیصد هزار نفر از رزومهساز کاربوم استفاده کردهاند.
— ورود به رزومه ساز کاربوم.
آشنایی با شرکتها از طریق صفحات برند کارفرمایی
انتخاب محل کار برای استخدام شدن، شباهت فراوان با ازدواج دارد که باید دو طرف بدرستی یکدیگر را انتخاب کنند، درحالیکه برخی از متقاضیان استخدام، تنها این نگرانی را دارند که سازمان، آنان را برگزینند و خود پیش شرط یا برنامه مشخصی ندارند.
واقعیت این است که بخش عمدهای از لحظات عمر و بیشتر از آنکه در خانه باشیم و با همسر خود باشیم را در شرکت و در کنار همکاران سپری میکنیم.
این موضوع مهم و بدیهی در بسیاری از مواقع مغفول واقع میشود؛ حتی در شرایطی که گزینههای انتخاب شرکت محدود است، لااقل آشنایی با سازمانها امکان الویتبندی بسیار مهمی را برای کارجویان فراهم میکند.
آشنایی با محیط کاری و فرهنگ سازمانی، پیش از ورود به شرکتها، میتواند کمک زیادی در رضایت شغلی شما در آینده داشته باشد. تناسب با فرهنگ و ارزشهای سازمانی، عاملی تعیینکننده در ماندگاری و رشد حرفهای شماست. به بخش معرفی شرکتها در کاربوم سر بزنید تا با آنها بیشتر آشنا شوید.
بیش از ۱۵۰۰ شرکت از این طریق سازمان خود را در کاربوم معرفی کردهاند و در این صفحه مواردی چون معرفی محصولات و خدمات، جذابیتهای سازمان و فرهنگ سازمانی در معرض دید کارجویان قرار دارد.
— ورود به بخش معرفی سازمان ها در کاربوم.
کاربوم همهی تلاشش را میکند تا همیار شما در مسیر رسیدن به #زندگی_شغلی بهتر باشد. شایان ذکر است در آیندهای نهچندان دور نیز سرویسهای جدید دیگری در کاربوم راهاندازی میشود. با کاربوم و سرویسهای متنوعش همراه شوید.
حرف زدن دربارۀ خودکشی آسان نیست اما سکوت مرگبار است
محمدمهدی ایزدخواه بهعنوان مدیرعامل ترجمان انتخاب شد
نابرابری شاخو دُم ندارد؛ یادداشتهایی دربارۀ فقر در دنیایی که هر روز نابرابرتر میشود
شمارۀ جدید ترجمان منتشر شد